3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yazar Ongun gençlerle buluştu

YAZAR İPEK ONGUN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BULUŞTU

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kültür Merkezi'nde üniversitelilerle buluşan, gençlik edebiyatının önde gelen temsilcilerinden İpek Ongun, yazarlık ve gençlik üzerine düşüncelerini genç okurlarıyla paylaştı.

AİBÜ Yaratıcı Drama Topluluğu tarafından organize edilen söyleşiye varlığı bile tartışmalı olan gençlik yazınından ne anladığını açıklayarak başlayan İpek Ongun, çıkış noktasını gençlere hizmet sunacak kitaplar yazmak olarak özetledi. Okumayı sevdirmeyi ve hayata dair gençlere bilgiler vermeyi temel amaç olarak benimsediğini belirten Ongun, "Sorgulayan, evrensel etik değerlere sahip ve onları hayata geçiren, yaşama sevinci ve kültürü edinmiş gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak istiyorum. Vicdanlı,

vefalı, saygılı, dürüst olmayı, aile ve arkadaşlık bağlarına değer vermeyi, sorumluluk sahibi olmayı içeren mesajlarımı romanlarımın içine serpiştiriyorum. Kişisel gelişim kitapları yazmam da gençlerin dünya vatandaşı olarak yaşama kültürü edinmelerine yardımcı olmak istememden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Gençlik yazınının kolay görünen zor bir yazın olduğuna dikkat çeken Ongun, gençlerin yaşına inip onların sorunlarını tespit ettikten sonra edindiği deneyimler yardımıyla ama yine gençlerin diliyle bu sorunların çözümüne ilişkin yanıt yollarını sunmaya çalıştığını belirtti. Gençler için yazmakla gençlere yazmanın aynı şey olmadığını vurgulayan Ongun, tempolu ve sade bir dille yazmaya çalıştığı kitaplarının her birinde belirli bir sorunu işlemeye çalıştığının altını çizdi. Ongun, okur portresini "gençler,

öğretmenler ve veliler" olarak tanımladığı konuşmasında 30 yılda 3'ü çocuk, 2'si deneme, 4'ü kişisel gelişim ve 10'u roman olmak üzere 19 kitap yazdığını hatırlattı. Bunların dışında çocuklar için 3 kitap yazdığını ve 10 da çeviri yaptığını belirten Ongun konuşmasının ardından üniversitelilerin sorularını cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:57:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 16:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?