3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yedigöller'de sayım yapıldı!

Zengin bitki örtüsüyle birçok yaban hayvanını barındıran Yedigöller'deki envanter çalışması tamamlandı.

Bolu Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz, çalışma sonucu, Yedigöller'de 484 geyik, 804 karaca, 76 ayı ve bin 741 domuz yaşadığının belirlendiğini bildirdi.

Çalışmalara geçen yıl 50 hektarlık alanda 25 görevliyle başladıklarını belirten Özkan Yavuz, "Çalışma, yüzde 100 rakamı ortaya koymamakla birlikte yüzde 80'lik ortalamayı belirtiyor. 2008'in envanter çalışmasını ise ekim-kasım aylarında yapacağız." dedi.

Doğanın korunması için kaçak avcılara yönelik çalışmalar da yapıldığını kaydeden Yavuz, avlanma belgesi olmadan ve avlanma günleri haricinde ava çıkan, avlanması yasak hayvanları vuran vatandaşlara cezai işlem uygulandığını ifade etti.

Karaca, domuz gibi hayvanların kotaya uygun avlanması gerektiğini belirten Yavuz, "Genel müdürlüğümüz, avlanacak hayvanların kotasını belirliyor. İhaleyi kazanan kişi veya kuruluşlar, ödedikleri para karşılığında hayvanları avlayabiliyor. Bu şekilde kontrollü avlanma sağlanıyor. Avda, yaşlanan geyik ve karacaların vurulmasıyla ormanın dengesi de korunmuş oluyor." diye konuştu

AA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?