6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Yılmaz Atina gezisini anlattı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve daire amirlerinin katıldığı Yunanistan gezisinin, Türk -Yunan dostluğu için çok faydalı geçtiğine inandığını söyledi. 

5 gün süren Yunanistan gezisinde, Atina Belediye Başkanı Nikitas Kaklamanis ile görüştüklerini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yaptığımız görüşmede belediyecilik anlamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Türk- Yunan dostluğuna katkı sağladığımızı düşünüyorum. Atina Belediye Başkanı Kaklamanis de bizim gibi düşünüyor. Kendisi bize, Türk- Yunan dostluğuna önem verdiklerini, Türk ve Yunan idarecilerinin birlikte çalışarak güzel işler yapması gerektiğini söyledi. Türk ve Yunan halklarının özünde birbirleriyle çok benzerlikleri olduğunu ve kardeş halklar olduğunu ifade ettik. Kendisi ziyaretimizden çok memnun kaldı. İstanbul'a geldiğinde mutlaka Bolu'ya da geleceğini söyledi" dedi. 

Atina'yı gezerken çok önemli bir detaya rastlamadıklarını kaydeden Yılmaz, "Ancak ilgimizi çeken şeyler de oldu. Onlar da bizim gibi her tarafı binayla doldurmuşlar. Yeşil alan az olduğu için bu sorunu balkonları ve çatıları yeşillendirerek çözmüşler. Onların çatıları düz olduğu için çatılara ağaçlar dikmişler. Özel mimariye ait güzel eserler var. Tarihi onlar da yok etmişler, biz de yok etmişiz. Ama yine de belediyecilik adına güzel şeylere şahit olduk" diye konuştu. 

Yunanistan'da, Başkent Atina dışında Tire ve bir kaç adada incelemerde bulunduklarını belirten Yılmaz, Yunanistan gezisinin faydalı geçtiğini söyledi. Öte yandan Belediye Başkanı Yılmaz'ın Atina'dan getirdiği çikolatayı, Bolu Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısında meclis üyelerine ikram edildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 14:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?