30
Nisan
2024
Salı
BOLU

'Yılmaz emek düşmanıdır'

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan arasındaki sular durulmuyor. AK Partili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sert sözlerle yüklenen Özcan, "Alaaddin Yılmaz bir emek düşmanıdır" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda vatandaşlara mektup göndererek torba yasası kapsamında Bolu Belediyesi'nden gönderilen 182 işçiye haksızlık yapıldığını söyledi. Ağır sözlerin yer aldığı mektubu eline alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, milletvekili Özcan'a yanıt vererek, "Allah verecekse akıllı düşman versin" demişti. Alaaddin Yılmaz'ın sözlerine sinirlenen Tanju Özcan, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın açıklamalarını hatırlatan Tanju Özcan, "Geçtiğimiz günlerde uzunca bir süre kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasa kapsamında, belediyeden 182 işçi adeta sürgün edilerek başka kamu kurumlarına gönderildi. Bunun üzerine ben de 182 mağdur işçiye, Bolu Milletvekili olarak bir mektup yazdım. Kendilerine sürgünün nedenlerini anlattım. Benim bu mektubum üzerine aradan uzun zaman geçmesine rağmen belediye başkanı olan bir zat ipe sapa gelmez, daldan doruktan açıklamalar ile ağzından köpükler çıkarcasına yaptığı açıklamada, şahsımı hedef alarak hakaretler yapmıştır" dedi.

Alaaddin Yılmaz'ın çalışanları hizmetli gibi gördüğünü söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Ben Alaaddin Bey'in açıklamalarından sonra milletvekilliğini eksik yaptığımı düşündüm. Demek ki mağdur ailelere mektup yazmak yetmezmiş. Yarından tezi yok 182 Alaaddinzede'yi evlerinde ziyaret edeceğim" dedi.

İşçilere yazdığı mektubun arkasında olduğunu söyleyen Özcan, "Alaaddin Yılmaz'ın hakaretleri de beni haklı olduğum yoldan çeviremez. 182 ailenin mağduriyetini de gideremez. Arsızlıkla ayıp ve günah örtülmez. Kötü söz sahibine aittir. Benim felsefem her zaman şu olmuştur; ben önce bana söylenen lafa bakarım laf mı diye, sonra da dönüp o lafı söyleyene bakarım adam mı diye" dedi

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 18:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?