3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz iddalı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana yapılamayanları hayata geçirdiklerini söyledi.


Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve başladıkları 5 yıldan bu yana yaptıkları birbirinden güzel projelerle Bolu'nun çehresini değiştirdiklerini kaydetti.

Çevre yollarından pis su artırma tesislerine, köprülü kavşaktan otobüs terminaline kadar birçok projeyi kimsenin hayal bile edemediğini belirten Yılmaz, “İktidara geldiğimizde ben de Bolu için çalışmaya söz verdim. 5 yıldır yürüttüğüm bu görevde ekibimizle birlikte büyük başarılara imza attık.

Önce Bolumuz'un giriş ve çıkışlarında merkeze girmeye zorlanan misafirlerimiz için çevre yollarını düzenledik. Artık herkes Bolu'ya çevre yolu sayesinde bir ucundan girip diğer ucundan çıkabiliyor. Bunlar birilerine göre küçük projeler gibi görünebilir ama bizim için çok önemlidir” diye konuştu.


Yıllardır çöplerin Bolu'ya rahatsız edici bir koku saldığını ve göreve gelir gelmez hemen çöpleri depolama sistemine başladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Belediyenin çöplüğü yıllardan beri içler acısı bir durumdaydı. Özellikle Yukarı Soku ve Aşağı Soku mahallelerinde vatandaşlarımız kokudan duramıyordu. Biz buna bir çözüm bulduk. Derin bir kuyu kazarak çöpleri depoladık. Üstünü kapatarak koku salmasını önledik” dedi.


Bolu'nun en büyük sorunu olan trafik ve otopark sorununu da çözmek üzere olduklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi; “Bolu'nun en büyük sorunlarından bir tanesi de trafik ve otopark sorunu. Bunu çözmek için yeni bir katlı otopark inşaatına başladık. Şuan da bitmek üzere. Tabaklar Mahallesi'nde devam eden otopark trafiği de rahatlatacak.

 Artık araçlar ara sokaklara park yapmayacak. Herkes otoparkı kullanacak. Bunun yanı sıra en büyük hedefimiz de otobüs terminaliydi. Şuan da onun da inşaatı bitmek üzere. Bolu'dan yeni yapılan terminali kimse kaldıramayacak. Bolu tamamen çehre değiştirdi. Bu değişim yeni dönemde devam edecek.”

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?