3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz 'mecsit otobüsü' savundu

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı AKP'yi kapatma davasıyla ilgili olarak iddianamede adı geçen ve siyaset yasağı istenen 11 belediye başkanı arasında yer alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mescit otobüs uygulamasının meşru olduğunu söyledi.

Bolu'da semt pazarlarında hizmet vermek üzere eski bir otobüsü mescide, bir otobüsü ise tuvalete çeviren Bolu Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz'ın adı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davanın iddianamesinde yer aldı. Bugün basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, mescit otobüs uygulamasını savundu.
Türkiye'deki demokratikleşme sürecinin arzu edilen normlarda olmadığını savunan Yılmaz, “Türkiye'nin önüne bu konuda engeller çıkıyor. Şimdiye kadar oldu, bundan sonrada olacak.

Gönlümüz istiyor ki bu son olsun. Bir partinin tamamına yönelik, onun genel başkanına yönelik bir suçlama var ve o suçlama içine bir de Cuhmurbaşkanımız katılıyorsa bunun içinde yer almak bana onur ve şeref verir. Hiçbir şeyden ülke zarar görmesin tek temennim bu. Bizlerin şahsı hiç önemli değil. Biz kendimizi Bolu ve ülkemize adamış insanlarız. Söylediğimiz ve yaptığımız işlerin sorumluluğu bize aittir. Sonuna kadar kendimize aittir. Bizim yüzümüzden kimsenin sıkıntıya düşmesini istemeyiz” dedi.

Yılmaz, gazetecilerin “Gerek gördüğünüz takdirde tekrar mescit otobüs uygulamasını hayata geçirir misiniz?” sorusuna ise “Vatandaş tarafından ihtiyaç bize iletilir. Biz vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veririz. Vatandaşın talebi hangi konuda olursa olsun, meşru taleplerin tamamını karşılamak bizim görevimizdir. Bana göre meşru olan size göre meşru olmayabilir. Bana göre tuvalette meşrudur, mescidde meşrudur” diye cevap verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat alemdar IP: 88.251.57.xxx Tarih : 17.03.2008 23:50:54

yapsa suç yapmasa suç.insana ne yaranırmış bi fazla dimi ya.araba parasını git birahanede iç şikayet edende olmasın.ne diye millete yaranacam diye uğraşıyonki.bizim millete bi fazla yapacanki sesi cıkmıcak ac karnını zor doyuracak.yorum yapamaz hale getirecen.stalinin tavuğu gibi.