3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz yine CHP'ye yüklendi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, muhalefet partisi CHP'ye yüklenerek, "Bolu Belediye Meclis'inde Karacasu ve 17 köyün belediye sınırlarına katılması kararına el kaldırarak onay veren CHP'liler, Karacasu'da evlere mektup göndererek 'bunu desteklemeyin' dediler. Ben bu CHP'lileri anlayamıyorum" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde muhalefet yapılmadığını ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. CHP'liler ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Belediye Meclisi'nde onay verdikleri kararla ilgili bugün de muhalefet yapıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde muhalefet anlayışı yok. Ya karşı çık, ya da sesini çıkarma" diye konuştu.

Mahalle olan köylerde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, "CHP'liler konuyu farklı yerlere çekerek vatandaşa farklı şekillerde anlatıyor. Bizim de vatandaşı doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. İlk toplantımızı Alpağut Köyü'nde yaptık. Bütün mahalle olan köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımıza ne kayıpları var, ne kazançları var bunları anlatmak istiyoruz. İlk toplantımızda vatandaşlarımız anlattıklarımızı büyük olgunlukla karşıladı. Biz de kendilerini dinledik. Prensip olarak bu karar kesinlikle doğru ve böyle olması gerekiyordu. Ama usulde bizim de ufak tefek sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntıları da gidermek zorundayız. Konuyu iyi izah etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın kafasında yanlış düşünceler kalmamalı. Biz iyi izah etmek durumundayız çünkü birileri farklı şeyler söyleyerek kafa bulandırıyor" dedi.

CHP'li Belediye Meclis Üyeleri'nin meclis toplantılarında farklı, vatandaşlara farklı konuştuğunu ifade eden Alaaddin Yılmaz, "Belediye Meclisi'ne gelen konu komisyondan oy birliği ile çıktı. Meclis'te el kaldırarak onay veren CHP'liler Karacasu'da evlere mektup göndererek 'bunu desteklemeyin' dedi. Maalesef bu tür yanlış işler oluyor. Bunları da hoş karşılamak zorundayız. Herkes işini yapacak. Yükümüz artmıştır. Geleceğe bakabilmek için bu yükü almak zorundayız. Geçmişte bu çalışmalar yapılmadığı için bugün bu sorumluluğu alıyoruz. Önümüzdeki dönemde belediye sınırlarına dahil olan bütün köylerin imar ve revizyonlarını yapacağız. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşantılarını hizmet boyutunda çok farklı bir konuma getireceğiz. Vatandaşlarımızı rahatsız edecek işler yapmayacağız. Kaybı olan bir durumları varsa bizim düşünemediğimiz, onu da önümüzdeki günlerde çözeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?