3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz'dan nisan müjdesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Pis Su Arıtma Tesisi projesinin bitirilmesi ile Büyüksu Deresi'nin Nisan ayından itibaren tertemiz olacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Mehmet Emin Güz ve Belediye Meclis Üyeleri'nin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Büyüksu Deresi ile ilgili sorularına özeleştiri yaparak cevap veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Büyüksu Deresi'ni Bolu Belediyesi ve çevresinde bulunan işletmeler kirletti. Pis Su Arıtma Tesisi projesinin tamamlanmasıyla Büyüksu Deresi Nisan ayında berrak bir hale gelecek" dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz, "Büyüksu Deresi'nin kirli hali herkes tarafından biliniyor. Aslında başta Bolu Belediyesi olarak biz ve çevrede bulunan işletmelerle yaptığımız doğa katliamına son noktayı koymayı hedeflediğimiz Pis Su Arıtma Tesisi projesi bittiğinde, başta kanalizasyon atıkları olmak üzere diğer evsel ve kimyasal atıkların doğaya bırakılmasına engel olunacak. Bunun sonunda da evlerimizde yediğimiz meyve ve sebzelerimizin, atıklarının karıştığı sularla değil, sağlıklı sularla büyümesini sağlayacağız. Büyüksu Deresi fotoğraflarda gördüğümüz eski güzelliğine kavuşturacak. Buradan da sizlerin aracılığıyla Nisan ayında Büyüksu'nun, su gibi akacağı müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

Sözlerinin sonunda CHP'li yöneticileri de eleştiren Başkan Yılmaz, "Fakat ne yazık ki, tamamlanacak bu büyük projenin başlamasını istemeyen malum çevrelerin devreye girmesiyle, tesisin yapılacağı alanla ilgili mahkeme açılması sağlanarak, projenin engellenmeye çalışıldığı hepinizin malumudur. Yeni Geçitveren Köyü'nde yapılacak tesisi engellemeye çalışan zihniyet dün nasıl Bolu'ya hizmet getirmemizin önünde duramadıysa, bu çabasında da başarılı olamamıştır. Sadece yerin teslimini geciktirerek, Bolu halkının bu tesise bir an önce kavuşmasını engellemişlerdir. Fakat üzülerek belirtmek isterim ki, kent merkezinde yaydığı koku ve görüntü kirliliği ile çağdışı bir yapı olan hayvan pazarı ve mezbahaneyi de taşıyacağımız bu yere, turizm kenti olacak Bolu'nun bu iki yapıdan kurtulmasına şimdilik engel olmuşlardır. Günü geldiğinde buraları da uygun alanlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:12:50
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 18:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?