3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz'ın Srilankalı misafirleri

Türkçe Olimpiyatlarına katılan ve şarkıda mansiyon, konuşmada gümüş, şiirde bronz madalya ödülleri alan Achala Karunarathna, Nishani Pathirage ve Türkçe Öğretmeni Osman Tahiroğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Srilanka Lerarnium Okulu Türkçe Öğretmeni Osman Tahiroğlu ziyarette yaptığı konuşmada "Srilanka'da Türkçe öğretmeniyim. Belediye Başkanımız oradaki okulun açılışını yaptı. Bizlerde İstanbul da bulunan Türkçe Olimpiyatları için buraya geldik. Konuşmada gümüş, şiirde bronz ve şarkıda mansiyon ödülü aldık. Olimpiyatları bitirdik ve Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Srilanka'da 4 ay önce eğitime başladık. 32 öğrenciyle başladık ama şu anda 70 Srilanka'lı örgenciyle derslerimize devam etmekteyiz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Yanımda bulunan öğrenciler Srilanka'dan geldiler. Oradaki ve Boluda iş adamların sponsor oldukları bir okulda öğretim görüyorlar. Dünyanın her tarafındaki çocuklarla İstanbul'da finali yapılan Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Türkiye gelmişler ve derece almışlar. Öğrencilerimizi bunlardan önce kutlanacak olan gencecik ve elmas gibi öğrencilerimiz, dünyanın her tarafına giderek, orada İstiklal Marş'ımızı, Mustafa Kemal'imizi ve Türkçemizi öğretiyorlar. Dünyanın her tarafıyla Türkiye arasında bir bağ kuruyorlar ve bu bağlar o kadar kuvvetleniyor ki işte bu kuvveti görmek için Türkçe Olimpiyatlarını görmek lazım. Bu çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi ne kadar övsek azdır. Genç öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Bolu iş adamlarını kutluyorum. Eğitim alanın da gittikleri her yerde çok büyük başarıya imza atıyorlar" diye konuştu.

Ziyaret sonrası sonrası Srilanka'lı örgenciler Başkan Yılmaz'a şiirlerini ve şarkılarını söylediler ve Belediye Başkanı Yılmaz'da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 14:56:35
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 15:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?