3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yoksula kameralar önünde yardım

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, 2 odalı ahşap bir evde yaşayan 65 yaşındaki Hatice Gün’ün evine giderek bayram hediyesi olarak kuzine soba, 2.5 ton kömür, 300 YTL’lik çek ve çikolata verdi.

Vali Akpınar, televizyon kameraları önünde takım elbisesiyle kuzine sobayı araçtan indirerek eve taşıdı. Korumasıyla birlikte eski sobayı kaldırarak yeni sobayı kuran Vali Akpınar, Hatice Gül’e 300 YTL’lik banka çeki ve çikolata verdi. Bu sırada, vakfa ait araçla getirilen 2.5 ton kömür evin önüne yıkıldı.

Eşinin bir yıl önce öldüğünü söyleyen 5 çocuk annesi Hatice Gül, Vali Akpınar’dan eskiyen buzdolabının yerine yenisini alınmasını istedi. Vali Akpınar bozdolabı da alacağını söyledi.

Bu yıl 4 bin 868 kişiye toplam 860 bin YTL nakdi ve ayni yardım yaptıklarını söyleyen Vali Akpınar şöyle konuştu: "Bizim için kömür yardımı çok önemli. Tuzu kuru olanlar fakir fukaranın halinden fazla anlamayabilirler. Ama bir evde kışın yakacak odun kömürün olmamasından daha büyük eziyet olmaz. Bankalar hortumlanırken ses çıkarmayanlar, ya da işbirliği yapanlar fakir fukaraya dağıtılan kömüre gelince birden bire celalleniyorlar. Fakir fukaranın da hakkı var."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 09:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?