26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Yoltaş, güven tazeledi

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 52. olağan kongresinde Ahmet Yoltaş, yeniden başkanlığa seçildi. 

Belediye Eski Nikah salonunda yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kongresinde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kongrede Divan üyeleri ile diğer başkan adayı Murat Abak'ı destekleyen üyeler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Ahmet Yoltaş ve Murat Abak arasında gerçekleşen başkanlık yarışında kazanan taraf Ahmet Yoltaş ve yönetimi oldu. 

Kongreye Saadet Partisi (SP) Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Mansur Şen ve Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan da katıldı. Bolu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş kongrede yaptığı konuşmada, "Kooperatif başkanlığı yaptığım 2002-2006 yılları arasındaki net kar 900 milyon 462 bin YTL'dir. 2006 yılında ise 10 milyar 500 milyon YTL kredi dağıtarak bir rekor kırdık. 2002-2006 yıllarında arasında dağıttığımız kredi miktarı toplam 24 milyon YTL. Bu krediyi 2 bin 266 esnafa dağıttık. Esnaflarımıza layık olmaya çalıştık" dedi. 

Yoltaş'ın konuşmasının ardından söz alan diğer Başkan Adayı Murat Abak, Bolu esnafının durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Abak, "Benim Bolu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Başkanlığına aday olmamın sebebi, bazı yapılanları yapmamak, bazı yapılmayanları da yapmak. Ben buraya en iyi duygularımla aday oldum. Burası bizim derdimizi en iyi şekilde ifade edebileceğimiz yer. Biz derdimizi burada anlatmayacağız da sokakta dedikodu yaparak mı anlatacağız? Ankara'dan gelen para, yüzde 13,25 ile yüzde 21 ile 22 faiz oranıyla size veriliyor. Sayın başkanımız Kooperatifin 900 milyon kar ettiğini söylüyor. Sormak istiyorum, nerede bu 900 milyon YTL? Göreve geldikleri günden bu yana taş taş üstüne koymayan yönetim ne yaptı bu parayı? Sayın Başkanımız 24 milyon YTL kredi dağıttıklarını söyledi. Eğer Bolu'da 24 milyon YTL kredi dağıtıldıysa ben bundan anlarım ki, benim esnafımın durumu içler acısıdır. İnsan ihtiyacı olduğu için kredi çeker. Bolu esnafı 24 milyon YTL kredi çekmişse esnafın vay haline" diye konuştu. 

Oylamanın açık yapılacağının açıklanmasının ardından salonda tartışmalar yaşandı. Murat Abak taraftarları, divanın taraf tuttuğunu belirterek kongrenin demokratik olmadığını savundular. Yapılan açık oylama sonunda Ahmet Yoltaş tekrar başkanlığa seçildi. Yoltaş'ın listesinde şu isimler bulunuyor: Ömer Gümüş, Mehmet Öztürk, Orhan Fırat, Hüseyin Çavuşoğlu, Tayyar Özkök ve Atilla Çelikpençe.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 18:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan özdemir IP: 88.243.8.xxx Tarih : 6.02.2007 09:26:16
önce ahmet yoldaşı tebrik ederim cok güzel dersine calışmış şaibeli bir secim sonunda kazanmasını bildi bence hic gerek yoktu böyle yapmasına ne kadar insanları kandıracak.o aldığı paraların hesabını öbür dünyada verecektir şimdi mahkemeye gidilse ne olacak murat başkan kazansa ne olacak bir muamma bence hep ahmet yoldaşa yarıyor bu senaryolar yeni adaylar cıkacak yoldaşın karşısına ama yinede o koltuğuğu kaptıracağını inanmıyorum para her şeyi yaptırır ben isterdimki genel kurulda ESNAF İCİN PARA GETİRİRKEN O KREDİYİ EN UYGUN ESNAFA VERMEK İCİN TAHÜÜTTE BULUNMASINI COK İSTERDİM bizim esnafımıza bunlar layık deveyi güden insanı seven yaranır sevgilerimle