3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yurt yapımlarına hız verildi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürlüğü tarafından Abant İzzet Baysal Üniversite'sindeki öğrenci sayısının artmasından dolayı yurt yapımına hız verildi.


Bolu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürlüğü tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı 6 adet fakülte, 7 adet yüksekokul, 3 adet enstitü bulunduğu ve üniversite bünyesinde yaklaşık 15 bin öğrencinin öğrenim görmekte olduğu belirtildi.


Bu sayının kontenjan artırılması ve yeni açılan bölümlerle birlikte her geçen yıl artmakta olduğu bildirilen açıklamada, ''Yurt kapasitelerinin mevcut öğrenci sayısına göre yetersiz olması nedeniyle öğrencilerin barınma sorunu da giderek büyümektedir.

Bu nedenle; öğrencilerin barınma sorununu gidermek amacıyla, mevcut yurtlarda kapasite artırma imkanlarının araştırılması, yeni yurt binaları yapılması hususunun da gelecek yıllar yatırım programına alınması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir. İlgili kurum ve kuruluşlara çalışmalara hız verilmesi hususunda talimat verilmiştir'' denildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?