6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başkan, 2006 yılı projelerini anlattı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2006 yılında yatırım atağına geçeceklerini söyledi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada, 2006'nın projeleri hayata geçirme yılı olduğunu kaydetti. 2004 yılında Bolu Belediyesi'ni kurumsal yapı olarak ayağa kaldıracak tedbirleri aldıktan sonra, 2005'te de Bolu'nun geleceğine yön verecek olan projelerin altyapı temellerini atmaya başladıklarını belirten Başkan Yılmaz, "2006 yılında başlattığımız tüm projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Biz, 50 yıl sonrasının Bolu'sunu inşa ediyoruz. 2006 yılında Bolu'da yatırım atağına geçeceğiz" dedi.

Başkan Yılmaz, "2006 yılında bu projeleri hayata geçireceğiz. İlk olarak işe Sakarya Üniversitesi'nin önderliğinde hazırlanan Stratejik Planlamayı uygulamaya sokarak başlayacağız. Yine bu yıl içerisinde, Su Arıtma ve Pis Su Arıtma tesislerimizin temellerini atarken, düzenli katı atık çöp toplama ve depolama tesisimiz de Bolu halkının hizmetine açılacak.

Avam projelerini geçtiğimiz yıl tamamladığımız 'Pazar Yeri Projemiz' ve 'Atatürk Orman Parkı Sosyal Tesisleri Projemiz'e ilk kazmaları vuracağız. Yine geçtiğimiz yıl bir bölümünü hayata geçirmeye başladığımız, Mimarlar Odası'nın hazırlamış olduğu projede İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni de kapsayan bölümde şelale ve diğer düzenlemelere start vereceğiz. Yol açma çalışmalarımız kapsamında, büyük bölümünü geçtiğimiz yıl bitirdiğimiz üniversite yolunu bu sene tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"YOL AÇMA ÇALIŞMASINDA AĞIRLIĞI KUZEYE VERECEĞİZ"

Çevre Yolu Projesi kapsamında geçen yıl kentin güneyinde yapılan yol açma, yol genişletme çalışmalarının ardından, proje çerçevesinde bu yıl tüm ağırlığı kentin kuzey bölümüne vereceklerini ifade eden Yılmaz, "Hem Çevre Yolu projemiz kapsamında hem de yeni yolları, sokakları kentimize kazandırmak adına bu yıl yol açma, yol genişletme ve tretuvar yapımına ara vermeden devam edeceğiz. Bu yıl 20 işyerinden oluşan Oto Galericiler Sitesi'ni de hizmete sokacağız.

Kentin ortasında yıllardır oluşturduğu ve meydana getirdiği kirlilik nedeniyle tepki toplayan mezbahayı bu yıl içinde şehir dışına çıkararak daha modern bir mezbaha yapacağız. Kalıcı Konutlar Pazar Yeri ve WC inşaatlarına da bu yıl başlarken, Karayolları Genel Müdürlüğü ile sürdürdüğümüz görüşmeleri sonuçlandırdığımızda Cici Taksi kavşağına köprülü kavşak yapımına başlanacak. İsmet Paşa Caddesi'nde yaşanan trafik karmaşasına, kamulaştırdığımız varlıklara ait binayı yıkarak son vereceğiz. Öte yandan bu yıl içerisinde artık zaruri bir ihtiyaç haline gelen yeni şehirlerarası terminalin yanında ilçelerimize hizmet verecek olan kırsal terminallerimizin de temellerini atacağız" dedi.

Başkan Yılmaz, "Şehrimizde kalacak yeri bulunmayan, ihtiyacı olan yaşlılar için Aşevi bahçemizde yaptığımız ve bu yıl ilk defa faaliyete geçireceğimiz prefabrike 'Yaşlılar Evi' ile Sümer Mahallesi'nde, Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan irtibat bürolarını hizmete açacağız. Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yaptığımız prefabrik evlerin inşaatına da devam edeceğiz. Tüm bunların yanında TOKİ'ce inşa edilen 348 konut bu yıl teslim edilecek ve doğal gaz için Bolu'da ilk kazma bu yıl vurulacak.

Dışı gibi içi de yeşil Bolu özlemine son vermek adına başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarımıza bu yıl da devam ederken, D-100 Karayolu orta refüjlerinde çimlendirme, mevcut parkların rehabilitasyonu, 5 yeni ve modern park yapımı, şehir içindeki yeşil alanların ve kaldırımların ağaçlandırılması ile Kuruçay ve Beşkavaklar mahallelerinde kanal yolunun peyzajının yapılması bu yıl içinde bitirilecek çalışmalarımız arasındadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 12:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?