3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Olaylı kongrenin galibi Yoltaş

Aylardır yaşanan tartışmalarla Bolu gündeminin birinci sırasında yer alan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimleri Grand Düğün Salonu'nda yapıldı.

Seçimlere yaşanan tartışmalar ve aday olan Şoförler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk'ün adaylıktan çekilmesi damgasını vururken, mevcut Başkan Ahmet Yoltaş tek listeyle gittiği seçimlerden 731 oy alarak tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

Kongrenin hemen başında Nihat Alpat Öztürk ve ekibi tarafından verilen gündemin değiştirilmesi maddesi sırasında gerginlik yaşandı. Salonda tansiyon her geçen dakika yükselirken, Divan Başkanı Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı üyeleri sakin olmaları yönünde sık sık uyardı.

Yaklaşık 6 saat süren kongrenin seçim maddesine gelindiğinde salonda tansiyon iyice yükseldi. Nihat Alpat Öztürk ve ekibinin oylamanın kapalı yapılması yönündeki önergesi salonda bulunan üyeler tarafından kabul edilmeyince, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ahmet Yoltaş'ın karşısına aday olarak çıkan Nihat Alpat Öztürk adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yapılacak olan oylama öncesinde seçime tek listeyle giden mevcut Başkan Ahmet Yoltaş'ın yönetim kurulu 731, denetleme kurulu ise 562 oy alarak yeniden göreve seçildi.

Başkanlığa tekrar seçilen Ahmet Yoltaş, esnafların sıkıntılarını bildiklerini ve çözüm bulmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Yoltaş, "Sizler bana bu emaneti tekrar layık gördünüz. Ben de sizlere layık olabilmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 15:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?