6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bayındırlık Bakanı Abant'ta

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Bolu Dağı Tüneli'ni Aralık ayında açacağız'' dedi.

Bolu Abant'ta bulunan Büyük Abant Oteli'nde yapılan 56. Geleneksel Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'na katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, basına kapalı yapılan toplantıda bir konuşma yaptı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özak, toplantıda bu yılın planlamasının yapıldığını belirterek, "Eksikler, gerek ödenek olarak, araç gereç olarak, gerekse personel olarak bunlar ortaya konuyor. Kamulaştırmayla ilgili, yapımla ilgili ne varsa ortaya konuyor'' diye konuştu. Bolu Dağı'nın uzun yıllar devam eden önemli bir proje olduğunu ifade eden Bakan Özak, "Tünelin ikinci kademe işleri var. Havalandırması, yangına karşı alınacak tedbirler ve trafik ilgili çalışmaları kaldı. Bunlar da kısa sürede tamamlanacak. Aralık 2006'da bu konuların hepsi bitmiş olacak. Aralık ayı sonunda Bolu Dağı Tüneli'ni hizmete açmayı planlıyoruz. Ama vadideki kış şartları nedeniyle viyadükü açamaya biliriz.

Ocak-Şubat 2007 tarihinde burayı tamamen trafiğe açacağız. Bolu Dağı'ndaki sıkıntılar bir an önce halledilecek" şeklinde konuştu. Hızlı tren projesi ile ilgili kısa açıklamada bulanan Özak, "Bildiğiniz üzere projenin ihalesi yapılmıştı. Konu Kamu İhale Kurulu'nda. Bu konu Ulaştırma Bakanlığı'mızı ilgilendiriyor, ama ben kısa bilgi vereyim. Bu günlerde sonuç belli olacak. Hızla yapmaya çalışacağız. Projenin bir an önce hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, daha sonra karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 15:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?