6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bolu Dağı tüneli tamamlanıyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Bolu Dağı tünelinin 2006 yılının sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Karayollarında yapılan karla mücadele çalışmalarını incelemek üzere Bolu'ya gelen Bakan Özak, ilgili firmanın çalışmalarını iyi bir şekilde sürdürdüğünü belirterek eski yolun da nostaljik olarak trafiğe açık olacağını kaydetti.

Bolu Dağı'nda incelemelerde bulunan Bakan Özak, Karayolları 41. Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Karayolları çalışanları ile bir araya gelen bakan, son günlerde Türkiye'de yoğun kar yağışının hakim olduğunu ancak ekiplerin özverili çalışmaları sonucu ulaşımında herhangi bir aksamanın meydana gelmediğini dile getirdi.

Bakan Özak şunları söyledi: "Kar yağışı nedeniyle ülkemizde Karayolları, Köy Hizmetleri, Özel İdare, Belediyeler ve ilgili birimler çok güzel çalışmalar yürütüyor. Büyük bir kar mücadelesi yapıldı. Yoğun kar olmasına rağmen çok az eleştiri yapıldı. İnsanların can ve güvenliği açısında çok önemli çalışmalar yapıldı. Türkiye'nin önemli geçiş noktası olana burada çok güzel işler yapıldı. Yol tamamen açık. Sürücülerimiz de bir takım kurallara riayet etti. Yolun bir medeniyet olduğunu düşünürsek, parti olarak acil eylem planında duble yollarla ilgili olarak bir hedef göstermiştik. Onunla ilgili çalışmalarımız sonucunda, trafik kazaları azaldı, can ve mal kaybı azaldı."

Yollarda kara noktalar olarak tabir edilen bölümlerde iyileştirmelerin yapıldığına değinen Bakan Faruk Özak, Türkiye'nin ulaşımda daha iyi noktalara geldiğin kaydetti. Bakan program sonunda Bolu dağında karla mücadale çalışmaları yürüten personelle hatıra fotoğrafı çekti.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 21:50:25
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 22:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?