6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bolu Dağı'nda yoğun sis

Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun sis ve yağmur ulaşımı yavaşlattı. Trafik ekipleri sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düşmesi üzerine önlemlerini arttırdı.

Ankara- İstanbul Karayolu'nun en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle Karanlıkdere ve Seymenler mevkiilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düşünce trafik yavaşladı.
Yoğun sisle birlikte yağmurun da etkili olması üzerine trafik ekipleri güzergahta önlemlerini arttırdı. Sürekli olarak araçlarıyla güzergahta seyir halinde bulunan ekipler, megafonlarla sürücüleri yavaş gitmeleri ve yakın takip yapmamaları konusunda uyardı. Yoğun sise karşı sürücüler elektronik tabelalar ile uyarılırken yol kenarlarındaki uyarıcı sis lambalarıyla da yakıldı.

Hafta sonunda kar yağışının beklendiğini hatırlatarak, kötü hava koşullarına karşı özellikle Bolu Dağı'nda dikkatli olunmasını isteyen Bolu Dağı Bölge Trafik İstasyonu yetkilileri, sürücüleri araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmaları konusunda uyardı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 11:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?