6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Hastaneden kaçma' haberlerine yalanlama

Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu'da kuş gribi vakasına rastlanmadığını dile getirerek, hastaların da hastaneden kaçması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Bolu Valisi Ali Serindağ, basında yer alan, 'kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 3 kişinin, hastaneden kaçması' ile ilgili haberlerin gerçek olmadığını ifade etti. Vali Ali Serindağ, sadece bir ailenin 2 ay önce ördek yediğini ve kuş gribi korkusuyla hastaneye başvurduklarını söyledi.

Vali Serindağ, "Bolu'da dün akşam saatlerinde istifra ve baş dönmesi nedeniyle Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne gelen Yüksel Çelik, eşi Hacer Çelik ve 11 yaşındaki oğulları Göksel Çelik'in yapılan kontrollerinde soğuk algınlığı nedeniyle grip oldukları ortaya çıktı. Paniğe kapılacak bir durum yok. Hastanede yapılan incelemeler sonucunda ailede kuş gribi şüphesi görülmedi. Yapılan incelemelerin tamamlanmasından sonra aile hastaneden ayrıldı. Hastaların hastaneden kaçması gibi bir durumları söz konusu değil" dedi.

Bolu'da kuş gribi vakası görülmesi halinde vatandaşları mutlaka bilgilendirileceklerini de kaydeden Serindağ, "Vatandaşlarımız kuş gribi vakaları konusunda kesinlikle bilgilendirilecektir. Bizim vatandaşlarımızdan gizleyeceğimiz bir konu yok. Kuş gribi konusunda vatandaşlarımız yetkililer tarafından verilen bilgileri dikkate alsın. Kulaktan dolma sözlerle hareket etmesin. Bolu'da kuş gribiyle ilgili çalışmalarımız ise aralıksız olarak devam ediyor. Bolu'nun giriş ve çıkışlarında ekiplerimiz dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Bolu'da ve ilçelerimizde kuş gribi vakası bulunmamaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 16:07:20
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 16:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?