6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Müftüden promosyon kurbanlık açıklaması

Bolu İl Müftüsü Ahmet Okutan, son günlerde bazı firmaların promosyon olarak kurbanlık verdiğini söyleyerek, bunun dinen uygun olmadığını belirtti. Okutan, "Promosyon kurban dinen uygun değildir. Birisi, benden bu kadar alışveriş yap, sana kurban vereceğim derse, kesilen hayvandan sevap kazanılır, ancak kurban niyetine geçmez" dedi.

Başkası tarafından verilen hayvanın kesilmesinin kurban yerine geçmeyeceğini ifade eden Bolu İl Müftüsü Ahmet Okutan, maddi durumu iyi olmayan Müslümanlar'a kurbanın vacip olmadığını söyledi. Okutan, "Başkası tarafından promosyonla verilen hayvan sadece kesilmiş olur, kurban yerine geçmez. Bunu borç olarak değil, öylesine kesmiş oluruz. Maddi durumu iyi olmayan birisine kurban borç değildir. Eğer borçsa, herhangi bir promosyon aracılığıyla veya şanstan temin ederek kurban kesilmesi uygun olmaz" diye konuştu.

Son günlerde yaşanan, kadınların kurban kesip kesemeyecekleri konusunda da açıklamalarda bulunan Müftü Okutan, "Kurban kesimi bir cinsiyet meselesi değildir. Kurban kesiminde kim daha marifetli ise o kurbanı kesebilir. Hayvan kesimi bir ustalık işidir, bir beceri işidir. Kim becerebilirse o kesebilir. Dinimiz bu konuda şart koşmaz. Kimin keseceğini din belirlemez. Kim kesebiliyorsa o kesebilir. Yani öyle bir sorunun toplumda geziyor olması anlamsız bir durumdur. Dolayısıyla bu bir cinsiyet meselesi değildir. Eğer bir kadın ben kurban keserim diyorsa, din ona kesinlikle hayır kesemezsin demez" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?