6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğrencilerden diplomata tepki

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "ABD Dış Politikası ve Türkiye" konulu konferansa katılan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Diplomatı David Burger, konuşma yapmak için hazırlandığı sırada salonda bulunan sol görüşlü öğrenciler tarafından protesto edildi.

AİBÜ Mavi Salon'da düzenlenen konferansa katılan ABD Büyükelçiliği Diplomatı David Burger, konuşmaya başlayacağı sırada, salonda bulunan bir öğrenci ayağa kalkarak, "Neden buradasınız? Sizlerin ne amaçla Irak'ta olduğunuzu biliyoruz. Neden İran ve Suriye'ye girmek istediğinizi biliyoruz. Biz sizlerin dış politikalarınızı çok iyi biliyoruz. Şimdi buradan çıkın gidin ve sizi buraya getiren uşaklarınızı da yanınıza alın" deyince, salonda ortam bir anda gerildi.

Salonda bulunan 30 kişilik öğrenci grubu, alkışlar ve protestolarla ABD'li diplomatın salondan çıkmasını istedi. ABD'li diplomat, bir süre olup biteni izledi. Salonda bulunan öğrenciler daha sonra protestonun dozunu artırınca, üniversitenin güvenlik personeli öğrencilerin salondan çıkmasını istedi. Öğrenciler direnince tartışmalar yaşandı. Öğrenci grubu daha sonra "6. filo olayını unutmadık", "Topraklarımızdan elinizi çekin" diye slogan atarak pankart açtı. Uzun süren alkış ve protestolardan sonra ABD'li diplomat salonu terk etmek zorunda kaldı.

Konferans salonunda bir süre bekletilen David Burger daha sonra üniversiteye bağlı araca bindirilerek salondan uzaklaştırıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 19:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?