6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Otobüs firmalarından tepki

Bolu'dan geçen şehirlerarası otobüslerin, yolcu indirip bindirme durağı olan Cici Taksi'de durmalarının yasaklanmasının ardından, bazı firmaların ara duraklarda yolcu indirip bindirmeye devam etmesi şikayetlere neden oldu.

Terminal dışında yolcu indirilip bindirilmesine karşı olduklarını ve 2 yıldan bu yana bu konunun mücadelesini verdiklerini ifade eden Öz Bolu Otobüs Firması Müdürü İlkay Bayrak, uygulamanın yanlış olduğunu belirtti.

Öz Bolu Birlik Firması Müdürü İlkay Bayrak, firma olarak yolcuların Cici Taksi'de beklemesine zaten karşı olduklarını, ancak alınan karar rağmen halen bazı firmaların burada ve başka ara duraklarda yolu indirip bindirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bayrak, "Yeni terminalin yapılmasını en çok biz talip ettik. İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karar sonrası şehirlerarası ara durak belgesi olmayan firmalar da yolcu alıyor. Bir firmanın diğer bir ilden yolcu alabilmesi için belge gerekiyor. Bizim karşı olduğumuz durum bu. Bizim otobüslerimiz diğer illerden belge olmadığı için yolcu alamıyorlar. Ancak Bolu'da isteyen firma girip yolcusunu alıyor. Bu kanuna aykırı" dedi.

Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nin 51. Maddesi'nde, yolcu taşımalarında kalkış veya varışların bir terminalden yapılmasının esas olduğu ve bu yönetmelikte tanımlanan ara duraklarda bilet satışı yapılabilmesi için yetki belgesi ve şubesi olması gerektiğini belirten Bayrak, "Yeni yapılan durakta her geçen firma yolcu alıyor. Bilet kesmiyorlar ve yarı fiyata yolcu alıyorlar. Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği fiyat sabittir. Bu durumda biz bilet kesiyoruz vergi ödüyoruz, diğer firmalar vergi kaçırıyorlar. Bizim valilik ve belediyeden talebimiz, yoldan geçen yolcu otobüslerinin belgesi yoksa yolcu almalarının engellenmesi.

Biz başka illerden yolcu alamıyorsak, Bolu'dan da kanun dışı yolcu alınmasını istemiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 15:09:34
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 15:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?