6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Vali İdare Mahkemesi'ne gidiyor

Vali Ali Serindağ, İl Genel Meclisi'nde oy çokluğu ile alınan Karacasu'da yapılması planlanan tesislerin, kurulacak şirket vasıtasıyla yapılma kararını, Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyor.

Karacasu Beldesi'nde yapılması planlanan termal tesislerini kendisinin de istediğini belirterek sadece yönteme karşı olduğunu söyleyen Vali Ali Serindağ, "Şunun bilinmesini istiyorum ki, buraya tesis yapılmasına, bu tesisin Bolulular tarafından yapılmasına kesinlikle karşı değilim. Karşı olduğum husus, Özel İdare taşınmazının ihale kanunu bypass edilerek elden çıkarılması ve şirkete mal edilmesidir. Ben dünya standartlarında, Bolu turizmine ivme kazandıracak tam donanımlı, uluslararası bir tesisin yapılmasını arzu ediyorum" dedi.

Alınan kararı, İl Özel İdare'nin menfaatleri gereği Bölge İdare Mahkemesi'ne götüreceğini belirten Vali Serindağ, "Ben İl Genel Meclisi'nin bu kararına karşı, idari mahkemesine başvuracağım. Bundan başka bir yol yok. Zannediyorum en uygun karar çıkacaktır. Benim üzüntüm, yapılacak tesisin gecikecek olmasıdır. Tesisi kısa zamanda yapmak mümkündü ama olaylar bu duruma geldi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 19:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?