6
Mayıs
2024
Pazertesi
MEDYA

10 Ocak çalışan gazeteciler günü

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilerin özgür bir çalışma ortamı içinde olmaları gerektiğini belirterek, toplumun yararlarını gözetirken, sorunlarını savunurken gerçekleri tam olarak yansıtabilmeleri, hiçbir çıkar grubu ve otoritenin baskısı altında ezilmemeleri gerektiğini söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Demokratik sistemin temel koşullarından biri de iletişim özgürlüğüdür. İletişimin en temel taşlarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasının da en etkili aracıdır. Bu açıdan bakıldığında, kamu görevi yapan basın, vatandaşların gerek yerel yönetimler gerekse ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunarak, vatandaşların yönetimleri denetleyebilmesine olanak tanımaktadır" dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, "Özellikle biz yerel yöneticiler, basının bu gücünü her zaman hissedebilmeli ve bu bilinçle vatandaşa doğru ve tarafsız bilgi aktaran basını, gerek yanımızda bizim hizmetlerimizi kamuoyuna yansıtan bir destek gerekse yanlışlarımızı gösteren eleştirel bir güç olarak görebilmeliyiz. Bu vesileyle, basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 12:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?