6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

"Çilingir" operasyonu

Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gerçekleştirdikleri "Çilingir" operasyonunda 8 kişilik bir hırsızlık şebekesini ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Bolu polisi yaklaşık 1 ay süren bir çalışmanın ardından gerçekleştirdiği "Çilingir" operasyonunda, İstanbul, Ankara, Amasya, Kastamonu ve Çorum gibi illerde de hırsızlık yaptıkları belirlenen 8 kişiyi yakaladı. Çete ile bağlantısı olduğu belirlenen 6 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Sadece Bolu'da 53 ayrı hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri belirlenen Y.K., Y.İ., A.K., M.A., N.S., N.Y., U.T. ve F.Ç. yakalanarak gözaltına alınırken, şahısların soyacakları yerleri önceden gizli kameralar ile tespit ederek görüntü aldıkları ve bu görüntüler üzerine soygun planı yaptıkları ortaya çıktı. Yakalanan şahısların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda bilgisayar, televizyon, silah, para, altın, cep telefonu, gizli kamera sistemi bulundu.

Ele geçirilen malzemeler, emniyet müdürlüğüne çağırılan sahiplerine teslim edilirken, yakalanan 8 kişi ise, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, suçlulara yardım ve yataklık etmek, örgüt faaliyetleri çerçevesinde evlerden hırsızlık yapmak, çalıntı malları bulundurmak, satmak, saklamak ve satın almak, uyuşturucu kullanmak, piyasaya sahte para sürmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 17:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?