6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Meslektaşlarına destek

İcra takibine gittiği bir dernekte, silahla vurularak yaralanan Bolu Barosu Avukatı Yüksel Gültekin'e meslektaşları sahip çıktı. Meslektaşlarının vurulmasını kınadıklarını belirten avukatlar, daha sonra zanlının savunması için avukat görevlendirdi.

Bolu Barosu Avukatları, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Bolu Barosu Başkanı Tuncay Alnıak, yaşanan olayı kınadıklarını, kurşunun, hak arama ve savunma görevini üstlenen avukatlık mesleğine ve hukuk devletinin adalet sistemine sıkıldığını söyledi. Baro Başkanı Alnıak, "Yaşanan bu olay, uzun zamandan bu yana toplumsal hayatımızın parçası haline gelen ve maalesef kanıksanan 'şiddet' olgusunun bir parçasıdır. Toplum olarak hızla hukuktan ve sağduyudan uzaklaşarak, kaba güce teslim oluşumuzun tezahürüdür. Bu tehlikeli süreç ve travma, bireysel ve toplumsal yaşantımızı tehdit etmektedir" dedi.

Yüksel Gültekin'e saldırıda bulunan şahsa ücretsiz avukat atadıklarını söyleyen Alnıak, "Son olarak, hak arama ve savunma görevini üstlenen avukatlık mesleğinin kutsallığının altını çizmek anlamında belirtmek isteriz ki, meslektaşımız Avukat Yüksel Gültekin'e yapılan saldırıda, şüpheli durumunda olan şahsın savunmasını üstlenmek üzere, Ceza Muhakemeleri Kanunu'ndan doğan baroların yükümlülüğü gereği bir meslektaşımız, 'şüpheli müdafi' olarak görevlendirilmiştir. Şüphelinin karşı koyduğu hukuk düzeni aynı zamanda kendisine karşı saldıranı bile adil yargılanma hakkı çerçevesinde koruyucu düzenlemeleri öngörmüş, meslektaşına yapılan saldırıya rağmen, baromuzca savunma hakkının kutsallığı çerçevesinde ücretsiz bir avukat atanmıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 22:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?