24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Ticaret Odası'ndan yardım

Bolu'nun Gerede İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından merkez ve köylerde yardıma muhtaç ailelerin, öğrenim gören çocuklarına kışlık mont yardımında bulunurken, yardıma muhtaç ailelere de gıda yardımı yapılacağını açıkladı.

GTSO Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan, ilçe merkezinde ve köylerde tespit edilen bin üzerindeki öğrenciye kışlık mont yardımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlçedeki tüm okullara gerekli kışlık mont yardımlarını dağıttık, öğrencilerimize yönelik 6 yıldır sürdürdüğümüz yardımlara devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla okumak isteyen çocuklara bu yönlü yardımlarımızı devam ettirerek eğitim ve öğretime bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

Pehlivan, ayrıca yardıma muhtaç bin 200'e yakın aileye de gıda yardımı yapacaklarını belirterek, "Yeşil kartı olanlara ve gerçekten yardıma muhtaç olan ailelere gıda yardımı yapmaya çalışacağız, özellikle yaşlı ve evinden çıkamayan insanlarımıza bu yardımı bizzat evine götürerek teslim ederek hayır dualarını alacağız.

Geçen yıla oranla bu yıl yardım yaptığımız muhtaç ailelerin sayısında önemli bir artış var. Gerede gün geçtikçe fakirleşiyor. Bu yoksulluğu önlemek böyle yardımlarla olmaz. İlçenin ekonomik yapısını güçlendirmek ve istihdam alanlarını büyütmek lazım" diye konuştu.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'ndan dağıtılan yardımların tutarının 35 milyar olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:34:20
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 10:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?