20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÖYNÜK - BOLU
Belediye Sayfaları

Göynük'ün sorunları bu yıl bitiyor

Göynük Belediye Başkanı Abdulkadir Yılman, Göynük’teki en büyük sorunların kanalizasyon ve toplu konut olduğunu söyledi.

Göynük Belediye Başkanı Abdulkadir Yılman, Göynük Belediyesi’nin 2008 yılı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 2008 yılında Göynük’ün en büyük iki sorunun kanalizasyon ve toplu konut olduğunu belirten Yılman, bu sorunların çözümü için çalıştıklarını belirtti.

“Kanalizasyon sorunu bitecek”

Göynük’ün kanalizasyon çalışmalarını çözmek konusunda belirli bir yol kat ettiklerini belirten Göynük Belediye Başkanı Abdulkadir Yılman, “Kanalizasyon sorununu çözmek yolunda çalışmalarımız belirli bir noktaya geldi. Yaklaşık 7 km’lik isale hattımız var. Borular şu anda isale sahamızda. Programda bir aksama olmazsa Haziran ayında temel atarak, yıllardır çözülemeyen Göynük’ün kanalizasyon işini halledeceğiz. Programımız dahilinde 3 ay içinde de kanalizasyon çalışmamızı bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Toplu konut sorunumuz da çözüm aşamasında”

Göynük’ün bir diğer sorununun da toplu konut açığı olduğuna dikkat çeken Göynük Belediye Başkanı Abdulkadir Yılman, 2008 yılında da bu sorun için çalışmaların devam ettiğini ve toplu konut sorununu çözüm için artık sona yaklaşıldığını belirtti. Yılman, “Bir diğer problemli konumuzda maalesef ilçemizdeki konut açığımızdır. Tavukçuluğun belirli bir noktaya gelmesi, Erpiliç’in entegre tesislerinin ilçemizde bulunması burada büyük bir istihdam yaratmıştır. Ayrıca yakın bir zaman içerisinde AKSA firmasının ilçemize yapacağı Termik Santral içinde ilçemize dış iş gücü olacaktır. Özellikle bu termik santralde görev alacak olan üst dereceli yöneticiler için verecek bir evimiz yok. Şu anda Göynük’te kiraya verilebilecek yada dışardan gelen memurların kiralık olarak tutabileceği bir ev yok. Bu sorunu çözebilmek için TOKİ ile görüşüyoruz. Belediyemiz tarafından Göynük’te yeterli alanımızın olmayışı, Milli Emlak’da da yer olmayışı bizi sıkıntıya sokmuştu. Şu anda TOKİ ile görüşmelerimiz belli bir noktaya geldi. Büyük ihtimalle bu sene sonuna kadar yer sorununu da çözüp ilçemizdeki en önemli sorunu da halletmiş olacağız” ifadelerini kullandı

Köroğlu
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 18:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?