24
Mayıs
2024
Cuma
KIBRISCIK - BOLU

Sönük şenlik!

Geleneksel 14. Kıbrıscık Kültür, Sanat Festivali ve Karagöl Er Meydanı Güreşleri geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Yağmur yığışına rağmen Karagöl meydanına toplanan vatandaşlar, doyasıya eğlenirken, festival kapsamında akşam konser verecek olan 9 kişilik Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçıların huzursuzluk çıkarması şenliklerin neşesini kaçırdı.

Ses sanatçılarından Nahide Gören, çıkan tatsızlıkla ilgili şunları söyledi. “Sabah saat 9’dan beri bizi bekletiyorlar. Sürekli oradan oraya gönderiyorlar, yağmurun altında bekletiyorlar. Ne bizimle ilgilenen var, nede ihtiyacımızı gideren. Bu organizasyonu düzenleyenler çok hatalı yaklaşımlar sergilediler.”

Çıkan tatsızlıklarla ve festivalle ilgili görüşünü aldığımız Kıbrıscık Belediye Başkanı Kemal Aktaş “Bu festivalde amacımız bizim kültürümüzü tanıtıp, Kıbrıscık’ın güzelliklerini halkımıza anlatmak ve turizmi canlandırmaktır. Ata sporumuz Güreşi, Kıbrıscık’ta sevilir hale getirip, küçük güreşçilerimize yetişme fırsatı sağlamaktır. Bu seneki festival beklediğimizden kötü geçti. 14’üncü Karagöl şenlikleri, 2.Er Meydanı Güreşleri hava muhalefeti yüzünden istediğimiz gibi kutlanamadı” dedi.

Sanatçıların yarattığı huzursuzlukla ilgili Aktaş “Hava muhalefeti yüzünden gelen sanatçılarımıza gerekli ilgiyi gösterememiş olabiliriz, Kıbrıscıklılar olarak yaşananlardan dolayı özür dileriz ama onların tutumunu pek doğru bulmuyoruz. Herhangi bir konser vermemelerine rağmen biz Kıbrıscık Belediyesi olarak onların tüm masraflarını ve alacakları parayı ödedik. Bu şeklide bir huzursuzluk çıkarmaları yersizdi” dedi.

Şenlikleri Bolu Valisi Ali Serindağ, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Mehmet Güner, Yüksel Çoşkunyürek, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgeyik’de izlerken Vali Ali Serindağın arabası, yoğun yağıştan dolayı toprağın yumuşamış bölgesinden geçerken saplantı. Çamura saplanana araç birkaç dakika çamurdan çıkmaya çalışırken vatandaşların ve görevlilerin yardımıyla sağlandığı yerden kurtuldu.

Karagöl yaylasında 14’üncüsü düzenlenen festivalde yağlı güreş müsabakaları da yapılırken, çeşitli halk oyunları ve yarışmalarla renklendirildi. Çeşitli yaş ve gruplarda yapılan güreş müsabakalar, katılımcılar tarafından ilgiyle izlenirken, protokolde bulunanlarda bu heyecana kayıtsız kalamadı.

Karagöl yaylasında 14’üncüsü düzenlenen şenlikler kapsamındaki Baş Pehlivan müsabakalarında Şükrü Kazan birinci, Bayram Ertan ikinci, Ali Rıza Kaya ise üçüncü oldu.

Yağlı güreşlerde ilk üçe giren güreşçilerin madalyalarını Bolu Valisi Ali Serindağ ve Ak Parti Bolu Milletvekilleri Mehmet Güner ve Yüksel Çoşkunyürek verdi.

Festival kapsamında düzenlenmesi planlanan birçok etkinlik hava muhalefeti nedeni ile iptal edilirken, yeteri kadar coşkulu geçmeyen festival, Kıbrıscık’ta burukluğa neden oldu.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Kıbrıscık
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 10:29:00
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?