19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Din görevlileri bilgisayar kullanıyor

Daha önce dizüstü bilgisayarlarla vaaz veren din görevlileri gören vatandaşlar, şimdi ise camilerde bilgisayar ve internet devrini yaşıyor. Camilerin teknoloji ile ayak uydurması çalışmalarını yürüten Mengen Müftülüğü ilçe merkezinde bulunan camiiler önce bilgisayar yerleştirdi ardından da internet ağı çekti.

Mengen Müftüsü Hüseyin Elçi, camilerde teknolojik hizmetlerin yanında sıcak su imkanı da sağladıklarını kaydetti. İbadetlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için cemaatin kendisini rahat hissetmesi gerektiğini vurgulayan Elçi, soğuk kış günlerinin hakim olduğu bölgede insanların üşümeden abdestlerini aldığını söyledi. Elçi, bütün camilerde kalorifer sisteminin bulunduğunu belirterek burada ısınan suyun musluklara verildiğini kaydetti. Elçi şunları kaydetti:

"Şu anda her camiimizde bilgisayar ve internet bağlantısı mevcut. Ödevlerini yapmak isteyen öğrenciler imam arkadaşımızın yanına gelerek yardım alabilir. İleriki dönemlerde imkanımız olursa oturma odaları açmayı düşünüyoruz. İnsanlarımız ibadetlerini yaptıktan sonra burada oturup çay içebilecek ve kitap okuyabilecek." diye konuştu.

Uygulama en çok camii cemaatini sevindiriyor. Namazlarını genellikle camide kılmayı tercih eden Ersoy Acar, soğuk kış günlerinde sıcak suyla abdest almaktan mutlu olduğunu söyledi. İnsanların namaz kılmak için birçok camide buz gibi soğuk su ile abdest aldığını kaydeden Acar, Mengen ilçesinde yapılan bu uygulamanın yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?