21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Antik Otantik açıldı

2000 yılı başlarında Türkiye'de yaşanan kriz nedeniyle ilçede faaliyet gösteren tavukçuluk firmasının iflas edip faaliyetlerini bitirmesiyle Mudurnu ekonomik dar boğaza girdi.

Tavukçuluk sektörünü kaybeden ilçe halkı 2001 yılında tarihi evlerini hatırladı. Mudurnulular evlerini restore ettirip turizmdeki pastadan faydalanma yoluna gittiler. Turizme yatırım yapan esnaf ilk zamanlar zorluk çekti. Ama 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük desteği ile İpekyolu Projesi kapsamına alınan Mudurnu'da halk ve esnaf turizme daha fazla inanmaya ve yatırım yapmaya başladı.

Son olarak açılan Antik ve Otantik mağazasının sahibi Emekli Öğretmen Mukadder Başak, ilçede turistlerin alışveriş yapacağı Mudurnu ürünleri ve antik eşyaların hem sergilenip hemde satışının yapılabileceği bir merkezin olmadığını belirterek,"Bende bu iş üzerine bir girişimde bulunarak ilçedeki turizme katkı sağlamak istedim" dedi. 

Başak, Mudurnu’da Mudurnulu kadınların kurduğu kooperatifinde başkanlığını yaptığını belirterek, Mudurnu Belediyesi'ne ait binada Mudurnulu işadamı Remzi Babalı’nın verdiği 7 adet makinada kendilerinin yavaş yavaş üretim yaptıklarını ifade ederek, "Halkımızdan bize destek vermelerini istiyoruz" dedi. 

Başak, Atatürk maydanında Antik Otantik adıyla açtıkları mağazanın Mudurnu’da büyük bir boşluğu dolduracağını belirtti.  Mağazanın açılışı Ahilik geleneklerine uygun bir şekilde Cuma selası ardından yapılan Cuma ve bereket duası ile birlikte kalabalık bir halkın katılımı ile yapıldı.

Açılışa katılanlar dükkan sahibi Başak’ı tebrik ederek ilçede açılan satış yerinin hayırlı olmasını ve örnek teşkil etmesini ve devamının gelmesini istediler.
Aydın Özpelit / Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 11:34:09
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 13:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?