21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Mudurnu'da postmodern kandil

Mudurnu'da Regaip Kandili  farklı bir şekilde kutlandı. İlçe sakinleri, Regaip Kandili'ne atalarından öğrendikleri Epcennet bayramı ismi ile şehrin  yüksek tepelerine aydınlatma ışıklarıyla Namaz ve Kandil yazıları yazdılar.

 

Kandil gecesi ise neredeyse sabah saatlerine kadar havai fişekler ve torpil sesleri susmak bilmedi. İlçede bulunan turistler ise çocukların topladıkları, ilçeye özel  gündüzden yapılan hamur işi lokmalardan yediler.

Mudurnu ilçesi semaları, atılan torpil ve havai fişekler nedeniyle ışıl ışıl parladı. Emniyet tedbiri alan Mudurnu Emniyet Amirliği ve Mudurnu İtfaiye ekipleri ise  yangına sebebiyet vermemesi açısından eğlence sonrası  ateş yakılan yerleri tek tek söndürme çalışması yaptı.

Aydın ÖZPELİT / Kenthaber - Mudurnu
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 10:59:11
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 11:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa eryılmaz IP: 81.214.116.xxx Tarih : 30.08.2005 15:59:00
epcennet hakkkında yorum yopmaya gerek varki onu yasamak lazım torpil ve yanan lastık kokuları hala burnumun ucunda keske bende orada olabilseydim. aydınabi sen napıyon umarım ii sindir safkan bir mudurnulu olarak mudurnu gozumde tutuyor safak80 kaldı bittiama bende bittim aydın abi butunhemsolara selamlar ayrıca site guzel olmus komando özelharekat çvş mustafa eryılmaz...