18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

30 bin ağaç dikilecek

Bolu'nun Seben İlçesi'nde, elma ağaçlarının yaşlanması sonrası verimin yarı yarıya düşmesi, Tarım İl Müdürlüğü ile elma üreticilerini harekete geçirdi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile bu yıl 3 bin 78 dekar alanda 'Yarı Bodur Kapama Elma Bahçesi' projesiyle elma verimini artırmaya çalışılacak. 115 çiftçiyi kapsayacak olan projenin maliyetinin ise 196 bin YTL olduğu belirtildi.

Elma ağaçlarının yaşlanması nedeniyle verimin düştüğünü dile getiren Bolu Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk, projenin uygulanmasıyla çiftçilerin elma üretiminin ve üretilen elmanın kalitesinin artacağını söyledi.

Seben'de bulunan elma ağaçlarının 30 ile 40 yaş arasında olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Öztürk, "Proje ile hem elma üretimine ivme kazandırılacak, hem de yeni bir metot uygulanmış olacak.

Oradaki ağaçların yarı bodur hale dönüştürülmesi düşünülüyor. Muhtarlarla da görüşüldü. Belirlenen 3 bin 78 dekar alana 30 bin ağaç dikilecek" dedi.

Birim alana daha çok ağaç dikildiği için daha fazla elma elde edileceğine dikkat çeken Öztürk, "Ayrıca ağaçlar daha genç olduğu için 5 yaşından sonra 5 ton daha fazla elma elde edilmiş olacak. Proje 15 Kasım'dan sonra başlayacak. Fidanlar özel firmalardan ihale yoluyla alınacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 11:41:40
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?