29
Nisan
2024
Pazertesi
ÇORUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Genel Bilgi

Resmi Gazetede yayınlanan 10.10.1996 tarih 96/8655 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile açılmıştır. Eğitim-öğretim yapılan mevcut binamız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 20 yıllığına Üniversiteye tahsis edilmiştir. 1997 yılında Gazi Üniversitesi'ne bağlı olarak Gazi Üniversitesi Çorum Sağlık Yüksekokulu adı ile Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2006 yılında ise Bakanlar Kurulu ve Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile resmen kurulan Hitit Üniversitesi'ne bağlanarak adı Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Öğrenim süresi 4 yıl olan yüksekokulumuz bünyesinde Hemşirelik Bölümü bulunmaktadır. Bununla birlikte, yakın bir tarihte açılması düşünülen yeni bölümlerle büyüme ve gelişmesinin sürdürülmesi hedeflenmektedir. Kuruluşundan bu tarafa sağlık camiasına 245 hemşire armağan eden Sağlık Yüksekokulunun misyonu "Çağın gereklerine uygun bilgi üreten, nitelikli eğitim ve öğretim yapan, özgüven sahibi donanımlı bireyler yetiştiren ve toplumu aydınlatan bir eğitim öğretim kurumu olmaktır". Bu çerçevede Yüksekokulumuz Ek Binası yenilenmiş 1 adet çok amaçlı laboratuar, 1 adet teknik uygulama laboratuarı, 1 adet de bilgisayar laboratuarı, 1 adet konferans salonu kurulmuş, tüm derslik ve laboratuarlar bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla donatılmıştır. Eşsiz doğal güzelliğe sahip 10 dönümlük yerleşim alanında hizmet veren Yüksekokulumuz, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma yolundaki sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Samsun Caddesi
Adres2 :Çorum
Posta Kodu :
Telefon :+90 364 223 07 30 - 32
Faks :+90 364 223 07 31
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.