19
Nisan
2024
Cuma
ÇORUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hitit Üniversitesi

Tarihçe ve Genel Bilgi

Üniversitemiz 2006 yılına kadar Çorum'da Gazi Üniversitesine bağlı olan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi olmak üzere 4 fakülte ile, 1 Sağlık Yüksekokulu, Çorum Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Meslek Yüksekokulu olarak da 3 meslek yüksekokulu ile 7 bine yakın öğrencisine Çorum'da eğitim öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmüştür.

2006 yılında Bakanlar Kurulu ve Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile resmen kurulan ve Hitit Üniversitesi adını alan Üniversitemiz; deneyimli kadrosu, mevcut fiziksel imkanları ve yeni kurulmuş olmanın verdiği heyecan ve coşku ile faaliyetlerine devam etmektedir. 2008 Yılında açılan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Bahar Yarıyılında öğrenci almaya başlamıştır.

Yakın bir tarihte faaliyetlerine başlayacak olan yeni Araştırma Enstitüleri ve Fakültelere bağlı farklı bölümleri ile büyümesini ve gelişimini sürdürmeyi hedeflemektedir.

İsmini Anadolu toprakları üzerinde binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Hitit medeniyetinden alan Üniversitemiz, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere ve çevreye saygılı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu bağlamda, Hitit Üniversitesi hızla değişen dünyada liderlik vasfına sahip olan ve orijinal fikirler üretmek kadar yaşamda bilgiyi paylaşma ve öğrenme ile sosyal gelişmeye katkıda bulunmak için insani değerleri dikkate alan bireylerin akılcı sorgulamalarla sorunları çözmede yaratıcı eğitim vermeyi amaçlayan bir kurumdur. Üniversitemiz ikili anlaşmalar, çok yönlü projeler ve alanlara odaklanacaktır.

AKADEMİK BİRİMLER
FAKÜLTELER

Fen Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Tıp Fakültesi
Veterinerlik Fakültesi

ENSTİTÜLER

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

YÜKSEKOKULLAR

Sağlık Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Meslek Yüksekokulu
Osmancık Meslek Yüksekokulu
Sungurlu Meslek Yüksekokulu

ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

H.Bektas Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Hitit Üniversitesi Rektörlüğü
Adres2 :Osmancık Yolu, İkbal Kent Karşısı Fen-Edebiyat Fakültesi Kampusü Çorum
Posta Kodu :
Telefon :+ 90 364 219 19 19
Faks :+ 90 364 219 19 38
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.