18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYAT - ÇORUM

Grizu kurbanları toprağa verildi

Göçük altında kalarak hayatını kaybeden maden işçileri Osman Sarı (34), Arif Kaip (27) ve Selahattin Katrancı’nın (29) cesetleri Bayat Devlet Hastanesi morgundan üstü açık bir pikapla alınarak Karakaya Köyü’ne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında işçilerin ailelerinin yaktıkları ağıtlar yürek parçaladı.

Karakaya Köyü’ne getirilen cenazeler daha sonra köy camisine getirildi. Burada kaybettikleri yakınlarının yüzlerini gören aileler fenalık geçirdi. Bayat Kaymakam Ali Akçan ise fenalaşan aileleri teselli etmeye çalıştı.

Cesetler daha sonra cami bahçesine çıkartılarak cenaze namazı kılındı. Karakaya köyünde kılınan cenaze namazına Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, AKP Çorum milletvekilleri Ağah Kafkas, Murat Yıldırım, Bayat Kaymakamı Ali Akçan, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Bayat Belediye Başkanı Mehmet Şimşek, AKP Merkez İlçe Başkanı Haşim Ahlatçı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan üç işçinin cenazesi ağıtlar ve gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Diğer taraftan grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden Osman Sarı’nın 4 çocuk babası, Arif Kayıp’ın 3 çocuk babası ve Selahattin Katrancı’nın ise bir yıl önce evlendiği ve eşinin 5 aylık hamile olduğu öğerinildi.

Göçük altında kalarak yaralanan Ali Gedik, Ramazan Sarı, Hıdır Aktaş, Yüksel İpek ile Recep İpek adlı maden işçilerinin ise tedavilerinin devam ettiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 23:35:50
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 10:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?