26
Mayıs
2024
Pazar
BAYAT - ÇORUM

Tarihi eser operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bayat ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi

Roma, Hitit, Helenistik,Bizans ve İslami döneme ait 92 parça tarihi eserin ele geçirildiği operasyonda olayla ilgisi olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Bayat ilçesinde yaşayan H.K. ve Y.Ç. isimli şahısların çeşitli dönemlere ait çok sayıda tarihi eseri pazarlamak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan Çorum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Tarihi eserlerin, H.K.'nın oğluna ait oto yıkama istasyonunda satılacağını öğrenen polis, işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda işyerinde yapılan aramada Roma dönemine ait 6 adet toprak testi, 1 adet bronz hayvan figürü, 3 adet metal bilezik, 1 adet kulplu cam kase, 6 adet cam gözyaşı şişesi, 8 adet kırık cam gözyaşı şişesi, 2 adet yüzük, Hitit dönemine ait 4 parça toprak tablet, 1 adet metal Hitit amblemli kapı kolu ile Roma, Helenistik, Bizans ve İslami dönemlere ait 60 sikke ele geçirildi. H.K. ve Y.Ç.'yi gözaltına alan polis, operasyonda ele geçirilen 92 parça tarihi eseri 2863 sayılı yasa kapsamında koruma altına aldı.

Operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamanın ardından 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 17:59:03
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 00:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?