26
Mayıs
2024
Pazar
BAYAT - ÇORUM

Tedavi gören kadın hayatını kaybetti

Çorum'dan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Samsun'a sevk edilen hasta hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Çorum'un Bayat ilçesi Ayvalıca köyünde oturan 2 çocuk annesi S.Ş. (38), 5 gün önce yüksek ateş, mide bulantısı şikayetiyle Çorum Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan ön tetkiklerde KKKA hastalığı belirtileri taşıdığı tespit edilen kadın, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alınan S.Ş., uygulanan tedaviye cevap vermeyerek dün gece hayatını kaybetti. KKKA hastalığı
belirtilerini taşıyan kadından alınan numuneler, kesin tetkik için Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderildi.
S.Ş.'nin cenazesini almak için yakınları Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Ağabeyi Murat Erşahin, kardeşinin çeşitli hastalıklardan tedavi gördüğünü, en son olarak KKKA hastalığının çıktığını, buraya sevk edildiğini ancak kurtarılamadığını, üzgün olduklarını söyledi.
Çok üzgün olduğunu belirten eşi Mustafa Ş. ise eşinde KKKA hastalığının belirtilerinin olduğunu ancak üzerinde keneye rastlanmadığını ifade etti.
S.Ş.'nin cenazesi, yakınları tarafından Tıp Fakültesi morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Çorum'a götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?