19
Mayıs
2024
Pazar
BOĞAZKALE - ÇORUM

Hattuşa'da festival çoşkusu

İki gün sürecek festivalin ilk gününde 1. Geleneksel Karakucak güreşleri yapıldı. Çekişmeli geçen güreş müsabakaları sonunda Murat Gençtürk başpehlivan oldu. Ardından sahneye çıkan Yeter ve Meltem Gitar ikilisinin sunduğu gitar dinlentisi büyük beğeni topladı.

Satılmış Koruk yönetiminde mahalli sanatçılar Yeter, Meltem, Gizem ve Erkan söyledikleri birbirinden güzel Türkü ve şarkılarla festivale renk katarken, Festivalin ilk gününün son sanatçısı ise ünlü ozan Aşık Gülabi oldu.

Alkışlarla sahneye çıkan Aşık Gülabi söylediği birbirinden güzel türkülerle Boğazkalelileri mest ederken, Gülabi’nin konseri yaklaşık 2 saat sürdü. Festival akşam atılan havai fişeklerle devam etti.

Festivalin açış konuşmasını yapan Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, dünyanın en büyük mirası olan Hititlerin Başkenti Hattuşa’da bulunmalarına rağmen, ilçe olarak yeteri kadar tanıtılamadıklarından yakınarak, bundan sonra Hattuşa’yı tüm dünyaya tanıtmak için yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.

Hititleri önce ilçe halkı ile Türk milletinin benimsemesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat tarihi mirası tüm insanlığa sunmak için insanları birlik ve beraberliklerini artırmak için 1. Boğazkale Hattuşa kültür ve Turizm Festivalini düzenlediklerini, ilkkez düzenlenen festivalin geleneksel hale getirilerek festivali ulusal boyuta taşıyacaklarını kaydetti.

Boğazkale Belediyesi olarak tarihi güzellikleri bulunan Hattuşa’yı tüm dünyanın öğrenneceğini ve hayranlıkla izleyerek buralara gezi düzenleyecek projeler üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ali Rıza Soysat, "Biz elimizdeki altın mirasın farkındayız. Bu mirası korumak ve tüm insanlık hizmetine sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Gayretimiz ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya sunmaktır" şeklinde konuştu.

Boğazkale 1. Hattuşa Kültür ve Turizm Festivali bugün ise Boğazkale Kazı Başkanı Prof. Dr. Jurgen Zeher yapılan kazı çalışmaları hakkında geniş bilgi verecek, ardından boğazkale ören yerleri gezildikten sonra Ünlü Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay konseri düzenlenecek. Festival havai fişek gösterisinin ardından sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 10:23:02
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 11:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?