24
Mayıs
2024
Cuma
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çilek yetiştiriciliğine ilgi artıyor

İSKİLİP'TE ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİNE İLGİ ARTIYOR

Çorum'un İskilip ilçesinde hayata geçirilen çilek yetiştiriciliği projesine ilgi artıyor.

İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz tarafından başlatılan proje kapsamında 2009 yılında 200 bin çilek fidesi dikilirken dikimi yapılan fidanların temini de Kaymakamlık tarafından yapılmıştı. Fide üretiminin de başladığı ilçede üreteciler hem çilekten hem de fide satışından gelir sağlayacak konuma geldi.

İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, "Bu sezon çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında çilek yetiştiriciliği iki katına çıktı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi neticesinde bu yılda 200 bin çilek fidesi dikildi. İlçemizde çilek dikili alan 50 dönüme yaklaştı" dedi.

İskilip'te çilek yetiştiriciliğine önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, İskilip çileğini markalaştıracaklarını belirtti. Her geçen sezon vatandaşların ilgisinin arttığını söyleyen Yılmaz, Kaymakamlık olarak İskilip çileğinin adının Türkiye çapında duyulması için gerekli çalışmalar ve pazar alanı oluşturmak için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

İskilip çileğini daha orijinal hale getirmek için özel kutular yaptırdıklarını söyleyen Yılmaz, "Taşıma sırasında çileklerin ezilmemesi ve orijinalliğini koruması için İskilip'in adı yazılı özel kutular yaptırdık" diye konuştu.

Yılmaz, İskilip Cezaevi'nin de İskilip Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda çilek dikimi yaptığını fidelerin Kaymakamlık tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

İSKİLİP'TE ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİNE İLGİ ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:16:05
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 15:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?