19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çorum: İskilip Tema Tuz havzaları her derda deva

Sülüklü Göl, Balıklı Göl ve Çamur Banyosu derken, bunlara bir yeniside İskilip İlçesi’nde tuzlu banyo eklendi. Romatizma, astım, bel ağırısı gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilen tuzlu göllerin turizme açılması için Tema Tuz şirketi ve İskilip belediyesi ortak bir proje hazırlıyorlar.
Yeraltından çıkartılan doğal tuzlu su havuzlara alınarak dinlendiriliyor ve dinlenme esnasında da göletlerde insanların tuzlu suda yüzmeleri sağlanıyor. Toplam 90 havuza sahip olan İskilip tus havzalarında tuz havuzlarının 30 tanesi insanların yüzmeleri ve hastalıklarını tedavi ettirmeleri için hizmete sunulmaya hazırlanıyor.


Konu hakkında bir açıklama yapan İskilip Belediye başkanı Orhan Öztürk, Avrupa Grekoremen Güreş Şampiyonu Bayram Özdemir ile birlikte tuz gölünüe girerek şifa aradı.
Belediye Başkanı Orhan Öztürk, tuz göletlerinin sedef, mantar, mayasıl, bel ağrısı, romatizma, kireçlenme ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde iyi geldiğini ifade ederek, bu konuda bir proje hazırladıklarını ve proje kapsamında tuz havzalarının bulunduğu alana konaklama tesisleri yapacaklarını söyledi.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 17:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?