17
Mayıs
2024
Cuma
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çorum:Ganik Şekerleme ihracata hazırlanıyor

1953 yılında İskilipli şekerci Hacı Ali Sarıaslan tarafından kurulan ve Türkiye’de Ganik Şekerleme olarak marka oluşturan kuruluş, bu dönemde başta Almanya, Belçika, İtalya ve İspanya olmak üzere 4 ülkeyle ihracat antlaşmaları imzalamaya hazırlanıyor. Almanya’da çalışmalarını tamamlayan Ganik Şekerleme buraya irtibat bürosu açıyor. Türkiye’de lokum, reçel ve susam ürünlerinin yüzde 4’ünü karşılayan Ganik Şekerleme üretimdeki başarısını Avrupa’ya ihracat yaparak devam ettirmek istiyor. Ganik Şekerleme Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sarıaslan, dünya çapında bir marka olmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye’de marka haline gelen Ganik Şekerleme’nin 2005 yılından itibaren Avrupa pazarında yer alacağını kaydetti.


4 bin metrekare kapalı, 7 bin metrekaresi açık alanda faaliyet yapan Ganik Şekerleme Sanayi üretiminde en çok önem verdiği konun hijyen olduğunu ifade eden Sarıaslan, kaliteden taviz vermeden geleneksel tatlıları gelecek nesillere aktarmayı tarihi bir görev saydıklarını vurgulayarak, kendilerine duyulan güvenle insanların sofralarını tatlandırmaya devam edeceklerini söyledi.


Sarıaslan şu anda İç Anadolu, Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlere satış yaptıklarını belirterek, Ganik Şekerleme olarak kakaolu, sade, Antep fıstıklı helva çeşitleri, gül, kaysı, vişne ve çilek reçelleri, Antep fıstıklı, sarma sütlü, cevizli, sucuklu ve susamlı lokum çeşitleri ile insanların damak zevklerine hitap eden ürünleri hijyenik ortamda üreterek satışa sunduklarını kaydetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail çakar IP: 88.228.220.xxx Tarih : 31.07.2009 23:19:35

helal olsun ganik şekerlemeye,hem dededen toruna mesleği sürdürüyorlar hemde bende gurbette bir iskilipli olarak onların ürünlerini marketlerde görüyorum şahsen onlarla gurur duyuyorum.kazançları bereketli olsun