19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çorum-İskilip: 104 yaşındaki Gazi'nin 'öldü' diye maaşını kestiler

Türkiye’de yaşayan 6 gaziden birisi olan 104 yaşındaki İskilipli Ömer Küyük’ün, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından öldü diye gösterilmesi ve maaşının verilmemesi, Gazi Ömer Küyük’ü hayal kırıkılığına uğrattı.

Atatürk ile birlikte İstiklal Savaşı’na kalan ve Türkiye’de yaşayın 6 gaziden birisi olan Gazi Ömer Küyük, kendisine yapılan büyük vefasızlık örneği karşısında yaşadığını ispat etmeye çalışıyor.
Edinilen bilgilere göre, İskilip ilçesine bağlı Çatkara köyünde yaşayan İstiklal Savaşı gazilerinden Ömer Küyük, maaşını almak için ilçedeki banka şubesine gitti. Ancak banka kayıtlarında ölü gözüktüğü için kendisine maaşı ödenmedi. Yapılan inceleme sonucunda emekli sandığının Küyük’ün banka hesabını bloke ettiği ortaya çıktı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından 30 Mart 2004 tarihinde ilçe Ziraat Bankasına gönderilen yazıda vefat ettiği için Küyük’ün maaşının kesilmesi ve tahsil edilmeyen tüm istihkaklarında vade tarihleri itibariyle faizi ile birlikte Ankara Ödemeler Dairesi Başkanlığı hesabına yatırılması istendi. Yazıyı alan banka şubesi de Küyük’ün banka hesabına bloke koydu. Ziraat Bankası İskilip Şube Müdürü Orhan Selem, emekli sandığından gelen yazıya istinaden Küyük’e ödeme yapmalarının mümkün olmadığını belirterek, Küyük’ün yaşadığını kanıtlaması ve kurumun ikinci bir talimat göndermesi halinde maaş ödemesi yapabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 29 ekim Cumhuriyet bayramı kutlamalarında Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’i ziyaret eden ve yaygın basında geniş yankı bulan Gazi Ömer Küyük ise hatanın bir an önce düzeltilmesini istedi. İlk defa başına böyle bir olayın geldiğini anlatan Küyük, "Ben daha ölmeden vefat yazımın gelmesine bir anlam veremedim. Yetkililer bir an önce hatalarını düzeltip paramı versinler" dedi.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2004 Pazar 16:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?