20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çorum-İskilip: Cezaevi'nde 'Ağaç Bayramı' düzenlendi

Çorum’un İskilip İlçesi Cezaevi’nde, ağaç ve orman sevgisini toplumun tüm kesimlerine aşılamak için "Ağaç Bayramı" programı düzenlendi.

İskilip İlçe Başsavcısı Kamil Akçadırcı, mahkumları topluma kazandırma amacıyla cezaevine ait olan 6 dönümlük alana cezaevi personeli ile mahkumlar tarafından 500 adet çam fidanı dikildi.

Cezaevi arkasında oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen fidan dikim törenine, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal İncesoyluer, Emniyet Müdürü Erdal Aktürk, Başsavcı Kamil Akçadırcı, Cezaevi Müdürü İbrahim Arda ile Cezaevinde kalan mahkumlar katıldı.

İskilip İlçe Başsavcısı Kamil Akçadırcı, cezaevinde kalan mahkumların topluma kazandırılması amacıyla cezaevinde çeşitli iş kolları oluşturduklarını ifade ederek, bu çerçevede cezaevinin çevresini yeşillendirmek amacıyla mahkumlarla birlikte 500 adet çam fidanı diktiklerini söyledi.
Cezaevi çevresine fidan diken mahkumlar, "Biz topluma faydalı insanlar olmak istiyoruz. Ancak devletimiz de bizler için yeni bir af yasası çıkarsın" şeklinde konuştular.

İçeri giren mahkumların, cezalarını tamamlamaları sırasında insan sevgisi ağaç sevgisi gibi konuları almalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Savcı Kamil Akçadırcı, "Amacımız içeri giren mahkumları topluma kazandırmak, mahkumlara çevre ve ağaç sevgisini aşılamaktır" şeklinde konuştu.
İskilip Cezaevi’nde 100 mahkumun kaldığını ifade eden Savcı Kamil Akçadırcı, "Cezaevinde kalan tutuklu ve mahkumlara bilgisayar, meyve yetiştiriciliği, bahçe düzenleme, arıcılık başta olmak üzere mobilya, kaynak ve kuaför kursları düzenliyoruz. Amacımız, içeri giren mahkumların hem cezalarını tamamlamalarını sağlamak hem de topluma faydalı insanlar olarak geri dışarı çıkarmak. Cezaevine giren tutuklu ve mahkumlar buradan bir iş kolundan sertifika alarak çıkıyorlar" diye konuştu.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 17:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?