21
Mayıs
2024
Salı
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Çorum-İskilip: İşsiz gençler önce meslek öğreniyor, sonra para kazanıyor...

Bu yıl 1.5 trilyon lira ciro yapan İskilip Halk Eğitim Merkezi, ayakkabı, mobilya, beyaz iş, ağaç tornacılığı, biçki dikiş, saz kurslarında toplam 285 kişiyi istihdam ediyor. İskilip HEM, yaz kurslarıda açarak 3 ayda gençlere değişik branşlarda eğitim imkanı sağladı.
İskilip Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Alkan, İskilip HEM olarak yaz dönemi kurslarını planladıklarını ve bu kurslar kapsamında İskilip HEM'in tıklım tıklım dolu olduğunu bildirdi.

Bin 500 metrekarelik mobilya atölyesi, 750 metrekarelik ayakkabı atölyesi ile hizmet vermeye çalıştıklarını fakat mevcut kısımların da oldukça dar geldiğini belirten Alkan, İskilipli anne-babaların çocuklarını meslek öğrenmesi için üç aylığına da olsa İskilip HEM'e göndermek için adeta yarıştığını ifade etti.

İskilip'li velilerin hiçbir karşılık beklemeden çocuklarını İskilip HEM'e getirdiğini ve bu sayede 285 öğrencinin çeşitli alanlarda kurs gördüğünü kaydeden Alkan, 25 kişinin ağaç oymacılığına, 15 kişinin sepet hasır örücülüğüne, 12 kişinin mobilya döşemeciliğine, 20 kişinin mobilya iskeletçiliğine, 13 kişinin ağaç tornacılığına, 40 kişinin ayakkabıcılığa, 25 kişinin giyime, 35 kişinin beyaz işe, 70 kişinin bilgisayar operatörlüğüne, 30 kişinin ise futbola başladığını belirterek, "Bir çok genç, boş vaktini değerlendiriyor. Altın bilezik olan sanata başlangıç yaparak, ayrıca döner sermaye işletmesinden belli bir ücret almış oluyor. İskilip Halk Eğitimi Merkezi olarak, böyle güzel bir hizmet vermek ve gençlerimizin yetişmesinde payımızın bulunması nedeniyle onur duymaktayız. 2004-2005 öğretim yılında çalışan gençlerin sayıları önemli ölçüde artacak ve bu şekilde kaliteli elamanlarla kaliteli gençler yetişecek" şeklinde konuştu.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 17:25:50
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 12:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?