27
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Domuz gribi can aldı

ÇORUM'DA DOMUZ GRİBİNDEN İLK ÖLÜM

Çorum'da domuz gribinden ilk ölüm gerçekleşti. İskilip ilçesinde 6 aylık bir çocuk domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetti.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum'da bugüne kadar 114 domuz gribi vakasının görüldüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan pandemik kurul tarafından havaların soğuması ile birlikte vaka sayısının artacağına ilişkin açıklamalar bulunduğunu hatırlatan Vali Toprak, "Bu dönemde bu hastalık orta seviyelerde geçirilecek, Aralık ayının 15'inden sonra yoğunlaşacak ve soğukların kırılma noktasına kadar da devam edecek. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada hastalığın bulaşabileceği yaş gruplarını yeniden belirlendi, 0-6 yaş grubu 0-10 yaş gurubuna çıkardılar. Orta yaşlılar için risk grubunu 25-50 yaş gurubu olarak belirlediler. Bu konu ihmale gelebilecek bir konu değil. Biz tedbirimizi alacağız, gerisi artık ne olacaksa bekleyip öğreneceğiz. Bu hastalığın Şubat ayında en üst düzeye ulaşması bekleniyor. Mart ayından itibaren de hastalanma oranlarının düşmesi bekleniyor" dedi.

Domuz gribi görülen 114 kişiden 20'sinin tedavisinin halen devam ettiğini açıklayan Vali Toprak, tedavi gören 20 kişinin laboratuar sonuçlarının henüz belli olmadığını belirtti. Geriye kalan 93 kişiden 34 tanesinin pozitif, 14 tanesinin negatif 45 kişinin de laboratuar sonucu belli olmadan şifa bularak sağlıklarına kavuştuğunu anlatan Vali Toprak, "Rakamları topladığımızda geriye bir kişilik boşluk kalıyor.

Bir kişi ex olmuş. Laboratuar sonucu pozitif çıkmıştır. Bu kişi İskilip Elmalı köyünde yaşayan R.A. isimli 6 aylık bir bebektir. 24 Kasım 2009 tarihinde bu hasta yüksek ateş nedeniyle ailesi tarafından Çorum Devlet Hastanesi'ne getirilerken trafik kazası geçiriyor. Kazanın ardından R.A., beyin travması geçirdiği teşhisiyle Cerrahi yoğun bakım servisinde yatırılmıştır. Kaza meydana gelmeden önceki bulguları ise, 38.5 derece ateş, öksürük ve solunum güçlüğü çekmesinin yanında bir de kaza geçirmiştir. Vaka trafik kazası geçirdiğinden önce H1N1 virüsü taşıdığı kaydı alınmamıştır. Refik Saydam Hıfsızıha Araştırma Hastanesi'ne gönderilen tahlil sonuçları da 29 Kasım 2009 tarihi itibariyle de pozitif çıkmıştır" dedi.

Bu durumun Sağlık Bakanlığına bildirildiğini R.A.'nın ölümünün beyin ölümü mü yoksa virüs nedeniyle gerçekleştiği yönünde istenen kesin raporda, bebeğin beyninde herhangi bir tahribatın olmaması nedeniyle ölüm sebebini H1N1 virüsü olduğunun tespit edildiğini dile getiren Vali Toprak, bugün bazı gazetelerde yer alan Fatma Y.(30) isimli kadının domuz gribinden hayatını kaybettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Vali Toprak, Fatma Y. isimli kadının kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 09:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?