19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Halk Eğitim Merkezi'ne Dünya Bankası desteği

İskilip İlçesi Halk Eğitim Merkezi’ne yönelik hazırlanan Ahşap ve Hediyelik Eşya Üretim ve Meslek Edindirme Projesi’ne, Dünya Bankası tarafından 100 bin euro hibe kredisi verildi. Projeyle özellikle hediyelik eşya alanında çalışmalar yapılacak.

Ahşap ve Hediyelik Eşya Üretim ve Meslek Edindirme Projesi’ne 100 bin euro, İskilip Belediyesi, İskilip Halk Eğitim Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi ile ortak olarak hazırlanan Ahşap Oymacılığı ve Ayakkabıcılık Geliştirme Projesi’ne ise 169 bin euroluk hibe kredisi verilmesi, Dünya Bankası tarafından onaylandı. İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ün danışmanı şehir planlamacısı Dr. Ümit Özcan tarafından hazırlanan, AB ve Dünya Bankası’na gönderilen 2 proje onay aldı. Yaklaşık 250 bin euroluk hibe kredinin sağlandığı projelerle 80 kişiye mesleklerinde eğitim imkanı sağlanırken, 40 kişiye de meslek edindirme imkanı sağlanmış olacak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İskilip Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Alkan, daha önceden geleneksel olarak atadan kalma yöntemlerle yapılan ağaç işlerinin, artık daha modern makinelerle yapılacağını belirterek, İskilip İlçesi’nin hediyelik eşya satan bir kent haline geleceğini kaydetti.

Alkan, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, ağaç işlerine yeni tasarımlar geleceğini kaydederek, "İskilip’e özgü yeni tasarımların uygulanacağı projeyle birlikte el sanatları konusunda ilçemiz marka olacak. Türkiye pazarında ilk sıraya yerleştikten sonra dünya pazarına açılmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

iskilip
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?