22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Hanımlar mantı gününde buluştu

İskilip Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ’Mantı Günü’ düzenledi. İskilip Öğretmen evinde gerçekleştirilen Mantı Günü’ne Belediye Başkanı Orhan Öztürk Başkan Yardımcısı Cemal İncesoy ile Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda İskilipli kadın katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kadınlara bu güne özel olarak hazırlanan mantılar ikram edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde ilçe kadınları ile birlikte olmayı ve bu günün güzelliğini birlikte paylaşmayı düşündükleri için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Temsilcileri, dünya üzerinde ezilen ve kötü muameleye maruz kalan binlerce kadın olduğunu ve kadınların artık kendi ekonomik özgürlüklerini ellerine almaları gerektiğini ifade ettiler.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi’nin de bu amaçla ilçe kadınlarına yönelik, onlara ekonomik anlamda kazanımlar sağlayacak etkinlikler düzenleme çabası içinde olduklarına dikkat çeken meclis üyeleri, ilçe bayanlarının bu konuda girişimci bir ruha sahip olduklarını belirttiler.

Düzenlenen mantı gününde kısa bir konuşma yapan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ise karşı cinsle eşit haklara sahip olmak üzere kadınlar tarafından verilen savaşın tarihe konulmuş başlangıcı olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yadsınamayacak bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Öztürk, "Bugün yaşamın her alanında kadınlarımız önemli bir yere sahip. Kadınlarımız yalnızca evde bir anne yada ev hanımı değil iş hayatında da verimli ve profesyonel hareket eden birer iş hanımı olma kapasitesine sahiptir. Ana olarak eş olarak kadının dünyamızı güzelleştirmekteki yeri ayrıdır. Kadınlarımız hayatımızın vazgeçilemeyecek kilit noktasıdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor bir günde değil her gün onların yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtmekten mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:32:49
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 11:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?