19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

HEM, bot üretmeye başladı

KÖY KORUCULARININ BOTLARI İSKİLİP'TE ÜRETİLİYOR

Çorum'un İskilip ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen eğitim araçları ve ayakkabılar yoğun ilgi görüyor.

"Eğitim içinde üretim, üretim içinde eğitim" ilkesiyle yaptığı faaliyetler doğrultusunda ülke çapında örnek kurum haline gelen İskilip Halk Eğitim Merkezi (İHEM) her geçen gün büyümeye devam ediyor.

İHEM ayakkabı atölyesinde gerçekleştirdiği üretimlere Doğu illerindeki valiliklerin talepleri doğrultusunda köy korucusu botu üretimine de başladı.

Korucu botu üretimine yeni başlanmasına rağmen Bitlis, Bingöl ve Tunceli Valiliklerinin istekleri doğrultusunda toplam 10 bin çifte yakın korucu botunu üretilerek valiliklere teslimi yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de yoğun ilgi gösterdiği İHEM, siparişlere yetişmekte zorlanıyor. Yoğun bir çalışma temposu ile taleplere cevap vermeye çalışan kurumda hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Öğrenci ve kursiyerler bu çalışma temposu içinde uzun yıllarda elde edebilecekleri tecrübe ve el becerilerini daha kısa sürelerde kazanıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim araçları ve donatım malzemesi ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü karşılayan İHEM, son olarak Bakanlık tarafından açılan okul sırası, kuaför takımı, sandalye gibi yüklü miktarda okul donatım malzemesi siparişini kısa sürede tamamlayarak tahsis edilen okullara teslimini yaptı.

Mardin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Samsun, Kayseri, Yozgat illerindeki okullara kısa sürede malzeme teslimlerini gerçekleştiren İskilip HEM'in performansı bu okullar tarafından da takdirle karşılanıyor. Mobilya Atölyesi bugünlerde yine Bakanlığın merkez depolarına teslim edilmek üzere verdiği büyük miktardaki siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA BOT GÖNDERİLİYOR

İHEM'in eğitim ve üretim çalışmalarında önemli bir yer tutan ayakkabı atölyesinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bot sezonunun açılması ile birlikte resmi kurum ve kuruluşların ayakkabı bot ihtiyacını karşılamaya başlayan ayakkabı atölyesinde zaman zaman günlük bin çift bot üretilmesine rağmen gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor.

Son iki ayda yaklaşık 50 bin çift öğrenci botu yaparak verilen siparişleri karşılamaya çalışan İskilip HEM ayakkabı atölyesinde, bu yıl bu rakamın 100 bin çifte çıkması bekleniyor. Ayakkabı atölyesinde yapılan üretimlere Türkiye'nin dört bir yanından siparişler gelmeye devam ediyor.

En son Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 11 bin, Sivas SYDV'ye 6 bin, İzmir Konak SDYV'ye 2 bin 500 çift bot ve ayakkabı yapılarak teslimleri gerçekleştirildi. Kars, Şanlıurfa, Batman, Erzurum, Aksaray illerindeki okul ve vakıfların siparişleri de önceki aylarda yapılarak teslim edilmişti.

İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Alkan, merkezin ülke çapında kabul gören bir eğitim kurumu haline gelmesinde, yaptığı çalışmaların etkili olduğunu söyledi.

İHEM'de üretilen ürünlere resmi kurumların yanı sıra özel sektörden de yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Alkan, "Bu durum Çorum adına, İskilip adına, eğitim camiası adına gurur verici bir durum. Bu başarıda bütün çalışanlarımızın, bize destek veren herkesin emeği var. Hepsine teşekkürü borç biliyoruz. Biz bundan sonra da çalışmalarımızı en güzel şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

KÖY KORUCULARININ BOTLARI İSKİLİP'TE ÜRETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 18:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?