17
Mayıs
2024
Cuma
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

İskilip Belediyesi işten çıkarma idialarını yalanladı

Seçimlerden önce verdiği sözlerin arkasında olduğunu belirten İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, belediyede geciçi işçi olarak çalışan 178 kişininin işten çıkartılacağı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

1 Nisan 2004 tarihinde alınan vize çerçevesinde İskilip Belediyesi’nde 178 geçiçi işçinin çalıştırıldığını, toplam 270 personeli ile Türkiye’de toplam 20 bin nüfusuna göre en çok işçi ve memur çalıştıran 3 belediyeden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "Belediyemizin gelirleri ancak personelimizin maaşlarını karşılamakta olup gayri menkul satışları seçim ve cari personel harcamalarına yöneliktir. Seçilme iradesinin yönetme iradesinden önde geldiği belediyemizin 3 tirlyon liralık sigorta, emekli sandığı ve maliye borcu bulunmaktadır" dedi.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen İskilip Belediyesi’nde çalışan geçici işçilerin işine son vermeyi düşünmediklerini belirten Öztürk, "Seçimden önce verdiğin ve seçimlerden sonra da birçok defa tekrarladığım sözümün hala arkasında olarak belediyemizden toplu, gruplar halinde vs. herhangi bir işçi çıkartma sözkonusu değildir. Bu konuda çıkartılan dedikodular tamamen asılsızdır" diye konuştu.

Toplu işten çıkartma gibi bir uygulamaya gitmelerinin sözkonusu olmadığını; ancak birçok kamu kuruluşunda olduğu gibi çalışma şartları nedeniyle bazı hizmetlerde çalışan personelin 2-3 aylık süre ile ücretsiz izne çıkartılmasının sözkonusu olacağını hatırlatan Öztürk, "Bu uygulama geçmiş dönemlerde de yapılmıştır. Kış dönemi içersinde ücretsiz izne çıkartacağımız personelimizin çoğunun içinde bulunduğu ekonomik şartlar açısından diğer kamu kurumlarında yapılmayan bir uygulamayı yani 75 ila 100 milyon lira sosyal destek uygulamasını faaliyete geçirerek sahipsiz kalmanın önüne geçilecek. Bugün işi olmayan birçok personelimizin yarın evine ekmek götüremeyecek durumda olduklarının farkındayız" dedi.

Gelecek inşaat ve yatırım sezonuna dair gerekli hazırlıkların bitirilmesine paralel olarak izne çıkartılan personelin tekrar işbaşı yaptırılacağını, yasal prosedürün de bunu gerektirdiğini ifade eden Öztürk, "Geçici personel sayımızın fazlalığı ve bunların belediyeye olan maliyeti, her ne şekilde belediyeye girmiş olursa olsun işten çıkartılmalarına vicdanım razı olmuyor. Ücretsiz izin uygulaması da belediyede çalışan personelimizin uzun vadede ücret alabilmesi yönünde gerekli olduğu için yapılmaktadır. Bundan sonra yapılacak tüm uygulamalarda ilçe halkının genel menfaatleri gözetilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 11:22:04
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 11:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?