18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

İskilip Kalesi turizme açılıyor

İskilip Belediyesi, ilçeyi turizme açmak için çalışmalara başladı. Tanıtıma büyük önem veren Belediye Başkanı Orhan Öztürk, televizyon kanalları ve yapımcılarla irtibata geçerek ilçenin tanıtımı için ilçede dizi filim ve tanıtım programları çekilmesini sağladı.

İskilip İlçesi’ni turizme kazandırmaya çalışan Belediye Başkanı Orhan Öztürk, tarihi İskilip Kalesi’ni restore ederek burasını kültür merkezi haline getireceklerini belirterek, kaya mezarlarının bulunduğu sokağı da Kültür ve Sanat Sokağı yapacaklarını bildirdi.

Kaderine terk edilen tarihi eserlerin hiç kimseye faydası olmadığını belirten Orhan Öztürk, Kale’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca restore edilmesi için girişimlere devam ettiklerini ifade ederek, kaleyi Türk turizmine mutlaka kazandıracaklarını, kaya mezarlarının bulunduğu sokağı da örnek bir sokak haline getireceklerini ve burada bazı kültürel faaliyetler yapacaklarını kaydetti.

Hazırladıkları birçok proje ile İskilip İlçesi’ni kısa sürede tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Öztürk, İskilip İlçesi’nin kısa bir süre içerisinde sinema filmleri, dizi filmleri ve tarihi olayların anlatıldığı filmlerin çekildiği bir yer haline geleceğini söyleyerek, "İskilip’in her taşında, toprağında tarih kokuyor. Bu unutulmuş şehri turizme mutlaka açacağız. İskilip İlçesi dünyanın harikaları arasına girecektir" şeklinde konuştu.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 14:04:59
Güncelleme :28 Kasım 2004 Pazar 14:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?